Blev nægtet at komme ombord på fly: Nu sagsøger han Norwegian

Da nu 40-årige Stian Uthus skulle flyve til Tenerife for at besøge sin mor sidste år, nægtede personalet på Norwegian-flyet at lade ham komme ombord.

Han udgjorde en sikkerhedsrisiko, fordi han ikke opfyldte selskabets sikkerhedskrav for personer med nedsat funktionsevne, mente personalet. Men nu sagsøger Stian Uthus flyselskabet for 40.000 kroner i oprejsning og for dækning af advokalthjælp. Det skriver nrk.no.

I alt forlanger han 25.000 kroner i oprejsning og 15.000 for at dække sine advokatudgifter, men i følge Aftenposten har Norwegian tilbudt ham 2.000 kroner for "de ulejligheder, som hændelsen medførte".

Læs også: Carla har hul i hjertet - men skal have hjerteanfald, før hun kan få operation

Uthus advokat, Tord Jordet, er slet ikke tilreds med, at flyselskabet kun vil give 2.000 kroner i kompensation.

- Norwegian mener, at han selv har kunne fremlægge sin klage, og at han ikke havde brug for advokatbistand. Det er en noget speciel holdning, taget i betragtning af, at de først ikke mente, at han selv var i stand til at rejse med fly alene, siger advokaten til avisen.

Selvom informationschef Lasse Sandaker-Nielsen fra Norwegian ikke ønsker at udtale sig om de konkrete erstatningsbeløb, så fortæller han dog Aftenposten, at der er tale om en fejltagelse.

Læs også: Dobbeltmoralsk p-lov: Denne lovlige parkering er ulovlig

- Vurderingen, som blev foretaget, da Uthus skulle til at flyve med Norwegian, var baseret på en misforståelse, og vi er meget ked af, skriver han til avisen.

- Vi har modtaget brevet i dag, og vi har ikke haft tid til at overveje, hvad der skal ske, men vi ønsker fortsat en god dialog og forventer at løse denne sag i mindelighed, skriver Sandaker-Nielsen.

Tidligere har det norske Likestillings- og diskrimineringsombudet tidligere slået fast, at der var tale om diskriminering, da det populære flyselskab ikke lod Uthus boarde flyet i marts 2013.