Blev skudt af Taleban: Nu skriver Malala personlig bog

Bogen bliver fortællingen om, hvordan teenageren i oktober sidste år blev skudt af Taleban i Swat i Pakistan, fordi hun trodsede forbuddet mod, at piger går i skole. Om hvordan hun overlevede efter behandling i England, og hvordan hun nu er tilbage i skole, dog i Birmingham, og fortsætter kampen for især pigers ret til at få en uddannelse.

»Jeg vil fortælle min historie, men det vil også være historien om 61 millioner børn, der ikke kan få en uddannelse,« siger Malala Yousafzai i en pressemeddelelse fra forlaget Weidenfeld og Nicolson i Storbritannien.

»Jeg vil være med til at give enhver dreng og pige ret til at gå i skole. Det er deres grundlæggende rettighed,« siger den pakistanske teenager ifølge ABC News.

Efter skyderiet er Malala blevet verdenskendt, ligesom hun blev nomineret til Nobels Fredspris og blev nummer to til magasinet Times »Person of the Year«-pris, som præsident Barack Obama snuppede.

»Malala er allerede en inspiration for millioner rundt om i verden. At læse hendes historie om mod og overlevelse vil åbne sind og hjerter og med tiden lade flere piger og drenge få den uddannelse, de hungrer efter,« siger vicedirektør Michael Pietsch fra forlaget Little, Brown and Company, som vil udgive bogen i USA til efteråret.

Ifølge BBC er Malalas bogaftale 17,5 millioner kroner værd.

Selv om Malala slap mirakuløst fra drabsforsøget og har gjort verden endnu mere opmærksom på skoleproblemet, så er der stadig lang vej igen. I denne uge blev en skolelærer på en pigeskole skudt i Pakistan nær den afghanske grænse, og selv om ingen har taget ansvaret, siger lokale embedsmænd, at drabet ligner tidligere Talebanangreb på pigeskoler.

 

Dagens Gossip