Bliver Birthe Kjær aldrig træt af Vi maler byen rød?

De fleste af os kender teksten. Vi kender melodien. Og ligesom både unge og gamle har gjort det i snart 25 år, så kan de fleste af os også synge med på Vi maler byen rød, som Birthe Kjær strøg helt til tops med ved det danske Melodi Grand Prix i 1989, ligesom hun fik en forrygende og for mange overraskende 3. plads ved det europæiske Melodi Grand Prix.

Og nu – her 25 år senere – er Birthe Kjær stadig på farten, lige så populær som dengang, i dag nærmest en institution i dansk underholdning, og det samme gælder for Vi maler byen rød, der fortsat er en af publikums favoritter, når Birthe optræder. Den og så ’Den knaldrøde gummibåd’.

Helle Dolleris, der er kendt fra Charlot og Charlotte, bliver stadig forbundet med sin rolle i serien, og nu gider hun ikke tale mere om Charlot og Charlotte. Læs mere på søndag.dk

Men bliver man aldrig træt af at synge den samme sang igen og igen? Det har SØNDAG spurgt Birthe Kjær om.

– Nej, det gør jeg altså ikke. Det lyder måske mærkeligt. Men jeg tror, det er, fordi sangen har nogle særlige kvaliteter, siger hun til SØNDAG.

Maria Montell finder inspiration til sine sange i sit livs kriser. Både med kærligheden, med rollen som mor og andre nedturer. Læs mere på søndag.dk

Og de særlige kvaliteter forklarer hun således:

– Den er lidt kringlet i melodien og kan godt være lidt svær at synge. Mens teksten er rigtig poetisk og sød. Det er altså nogle kvaliteter, der gør, at jeg aldrig bliver træt af den. Og det er vel også derfor, den stadig holder, siger hun.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip