Blodig kamp i Kashmir: Soldat dræbt

Indiske styrker har søndag stormet en pakistansk militærpost nær grænsen mellem Indien og Pakistan i Kashmir-området. En pakistansk soldat har mistet livet, mens en anden er hårdt såret.

Det lykkedes for den pakistanske hær at jage de angribende soldater på flugt.

- Pakistanske regeringsstyrker svarede effektivt og med succes på angrebet, fremgår det af en meddelelse fra hæren i Pakistan.

- En soldat blev martyr, mens en anden blev hårdt såret.

De indiske regeringsstyrker krydsede ifølge Pakistan den omstridte grænselinje i Haji Pir-området, som ligger omkring 80 kilometer nord for Islamabad.

Ifølge den pakistanske hær stormede soldaterne fra Indien den militære kontrolpost Sawan Patra, og det kom til heftig skudveksling.

Grænsen i Kashmir kaldes Line of Control (LoC), og det sker, at der udbryder spredt skydning hen over grænsedragningen. Parterne beskylder som regel hinanden for at være begyndt.

Begge lande påberåber sig ret til Kashmir, og striden om området har udløst to af de tre krige, som de to atombevæbnede nabolande har udkæmpet siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947.

Pakistan kontrollerer den nordvestlige del med tre millioner indbyggere. Indien kontrollerer den sydøstlige del, hvor der bor ni millioner mennesker.

Pakistan gør krav på hele regionen, der er muslimsk. Indien vil bevare delingen. Begge lande afviser, at Kashmir bliver selvstændig.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip