Blodig søndag koster 12 mennesker livet i Irak

Gerningsmændene angreb to taxaer, der transporterede soldater på vej fra Bagdad til Mosul, og dræbte de fem officerer i byen Qaiyara knap 300 kilometer nord for den irakiske hovedstad.

»En af bilerne undslap bagholdet, men den anden nåede det ikke, og de militante skød og dræbte fem soldater, hvorefter de brændte ligene,« fortæller en højtstående militærofficer, der ønsker at være anonym.

En kilde på lighuset i Mosul bekræfter over for Reuters, at soldaternes lig var blevet brændt.

Søndag blev yderligere tre mennesker dræbt og 15 andre såret, da en bilbombe eksploderede i Balad, 80 kilometer nord for Bagdad, mens to personer blev skudt og dræbt nær deres hjem i det østlige Mosul, 390 kilometer nord for Bagdad, oplyser politiet.

Vejsidebomber dræbte også to medlemmer af en fordreven shiitisk familie, som for nylig var vendt tilbage til deres hjem. Ni andre blev såret i angrebet i det centrale Baquba, som ligger 65 kilometer nordøst for Bagdad.

Ingen gruppe har endnu taget ansvaret for søndagens mange angreb, men sunni-islamistiske militante har i de seneste måneder optrappet deres angreb mod den shiitisk-ledede regering som følge af borgerkrigen i Syrien.

I juli blev flere end 1.000 irakere dræbt, hvilket ifølge FN gør det til den blodigste måned siden 2008.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip