Blodige angreb i Egypten slutter med flere end 100 døde

Skrevet af admin

02/07/2015

Mest læste i dag

Simultane angreb flere steder på Sinai-halvøen i Egypten har kostet flere end 100 militante livet, mens 17 soldater også meldes dræbt i kampene, der fortrinsvis har fundet sted ved militære kontrolposter.

Det oplyser Egyptens militær sent onsdag. En talsmand understreger samtidig, at situationen er "100 procent under kontrol."

Nogle sikkerhedskilder meddeler dog, at dødstallet skulle være højere. Blandt andet skriver nyhedsbureauet dpa, at lokale medier rapporterer om mindst 64 dræbte militærpersoner.

I løbet af onsdag er F-16-kampfly og Apache-helikoptere blevet brugt af hæren mod oprørere, og militæret har oplyst, at dets missioner ikke vil ophøre, før hele området er frit for "terrorist-samlinger".

En tilsyneladende koordineret bølge af angreb fejede over Sinai-halvøen onsdag.

Angrebene - hvor der også blev benyttet bilbomber - er de mest omfattende, siden de islamistiske grupper i Egypten indledte et oprør, efter at hæren fjernede præsident Mohamed Mursi fra magten i sommeren 2013.

Islamisk Stats egyptiske partner har taget ansvaret for angrebene og siger, at dets krigere har gennemført 15 angreb mod kontrolposter og sikkerhedsanlæg ved hjælp af blandt andet granater og tre selvmordsangreb.

Angrebene sker et par dage efter, at landets øverste anklager, Hisham Barakat, blev dræbt af en bombe i Kairo-forstaden Heliopolis.

Barakat var en forhadt person blandt landets islamister, da han har ført tusindvis - hovedsageligt medlemmer af Det Muslimske Broderskab - for retten i sager, hvoraf flere hundrede er dømt til døden.

Uroen har i årevis ulmet i Sinai, hvor flere islamistiske og jihadistiske grupper holder til og jævnligt angriber politiet og militæret.

/ritzau/Reuters