Blodrødt regnskab fra B&O

Det har været et hårdt år for B&O, som dog ser en smule lysere på det kommende regnskabsår.

Nettoresultatet efter regnskabsåret 2012/2013 ligger i tråd med forventningerne - et minus på 160 millioner kroner, mens resultatet af den primære drift er dårligere end markedets forventninger - minus 188,2 millioner - men inden for det interval, selskabet meldte ud ved sidste nedjustering.

Struer-virksomheden omsætter for 2,8 milliarder kroner, hvilket er seks procent dårligere end året før, men inden for de udmeldte forventninger.

B&O har været hårdt udfordret af den økonomiske krise og forbrugernes tilbageholdenhed med forbrug særligt i de dyrere prisklasser.

»Det positive bidrag fra de succesfulde lanceringer af mange nye og innovative produkter blev mere end opvejet af fortsat udfordrende markedsforhold i Europa, kombineret med kortsigtet, negativ effekt på omsætningen efter opsigelse af urentable forhandlere og overtagelse af distributionen i Kina,« skriver B&O i selskabsmeddelelsen.

Selskabet er midt i en transitionsproces, som efter planen fortsætter til og med næste regnskabsår. Udflytning af tv-produktionen til Tjekkiet, samt af marketingafdelingen til København har ført til fyringer i hjembyen Struer og har skabt voldsom utilfredshed blandt medarbejderne. Fællestillidsmand Karsten Hansen rettede tidligere på sommeren i Berlingske Business en skarp kritik mod topchef Tue Mantoni for at ikke at have levet op til de løfter han gav ved tiltrædelsen i regnskabsåret 2010/2011. 

Med regnskabet varsler B&O en slankning af produktporteføljen og sige farvel til en række gamle kendinge, som ikke længere kan betale sig at producere.

»Baseret på succeserne med nyligt lancerede produkter og en stærk roadmap for nye produkter inden for de næste 12-18 måneder har Bang & Olufsen besluttet at reducere kompleksiteten i produktporteføljen gennem terminering af et antal ældre, urentable produkter på tværs af samtlige produktområder,« skriver selskabet.

For B&O handler det kommende år om at kunne levere nogle pænere tal i den næste årsrapport.

»Hovedfokus for året bliver at fortsætte med at bygge en stærk base, som vil forberede Bang & Olufsen til fremtidig vækst, samtidig med at der sikres en betydelig forbedring af de økonomiske resultater,« skriver B&O, som forventer en "væsentligt forbedret" driftsmargin og en stigende bruttoavance i forhold til det netop afsluttede regnskabsår.

 

Dagens Gossip