Bluetooth giver hurtigere trafik i Randers

Forud for arbejdet er trafikken siden april blevet målt ved hjælp af Bluetooth-teknologi, på vejstrækning omkring Randers Bro ved Tørvebryggen og Havnegade.

Hver gang en billist med en Bluetooth-enhed i bilen har kørt på strækningen, er det anonyme Bluetooth-signal blevet registeret af sensorerne, og har givet en måling af, hvor lang tid den pågældende bilist har været om at køre strækningen.

Billede af trafikken
Og når der dagligt samles information om 3-4.000 bilisters køretid, dannes et tydeligt billede af trafikkens afvikling.

- Oplysningerne bruger vi nu til at tilpasse de nye lyssignaler, så trafikken kommer hurtigere frem i myldretiden. Når de nye signaler er sat op, vil vi igen foretage målinger på strækningen for at se, hvordan det har virket, og for eventuelt at lave tilpasninger på de nye lyssignaler, fortæller projektleder ved Randers Kommune, Henrik Kaldahl.

Udfordring med cyklister og gående
- Vi kan derfor i dag bruge disse målinger med stor sikkerhed. Udfordringen ved pilotprojektet i Randers har været, hvordan vi udgår, at cyklister og gående med en Bluetooth-enhed bliver talt med i statistikken. Men der er det lykkedes os af få foretaget nogle beregninger og indlagt dem i systemet. På den måde kan vi adskille cyklisterne og de gående fra bilerne, siger seniorspecialist Jonas Olesen fra rådgivningsvirksomheden Cowi.

Foto: Randers Kommune

 

Dagens Gossip