B&O-konkurrent erklæret insolvent

01/10/2013 13:47

BNB

Nyheder
Den tyske luksus-producent af forbrugerelektronik Loewe, der er konkurrent med danske B&O, er tirsdag formiddag erklæret insolvent. Aktien falder 37,8 procent på børsen i Tyskland. En aktie koster nu 3,6 euro mod 5,8 ved lukketid på Frankfurt-Børsen mandag.Selskabet har været i restrukturering siden i sommer, og er nu i en såkaldt selvadministreret insolvens.Aktiviteterne og restruktureringsprocessen fortsætter.»Forretningen vil fortsat være fuldt operationaliserbar efter den første oktober 2013 og restruktureringsprocessen, der gennemføres af bestyrelsen vil også fortsætte som før,« skriver Loewe i en selskabsmeddelelse.Selskabet havde i første kvartal et driftsunderskud på 9,9 millioner euro, mens omsætningen faldt til 43,5 millioner euro fra 66,6 millioner i samme periode 2012.I juli søgte elektronik-virksomheden beskyttelse fra sine kreditorer efter tysk lov for at komme bedre gennem restruktureringsprocessen.Senere samme måned lykkedes det så Loewe at lande en partnerskabsaftale med den kinesiske virksomhed Hisense International, der laver forbrugerelektronik med fokus på tv-området. Formålet med partnerskabet var at høste synergieffekter inden for indkøb, produktion, udvikling og salg.»Det vil skabe nye muligheder for distribution i de tekniske stormarkeder i Tyskland og i udlandet i tillæg til salget gennem de klassiske detailpartnere. Desuden vil Hisense give Loewe adgang til den seneste skærmteknologi på tv-området samt attraktive markeder i Kina,« skrev Loewe i den forbindelse.Et hårdt 2013 har indtil videre kostet Loewe 66,5 procent af sin markedsværdi. Tirsdagens kurs på 3,6 euro skal ses i lyset af kursen den 27 april 2007, hvor den toppede i en pris på 74,5 euro.Også Loewe-konkurrenten, danske B&O kæmper med røde tal på bundlinjen. B&O har været hårdt udfordret af den økonomiske krise og forbrugernes tilbageholdenhed med forbrug særligt i de dyrere prisklasser.Resultatet af regnskabsåret 2012/2013, der blev offentliggjort i august viste et blodrødt nettoresultat på minus 160 millioner kroner, mens driften resulterede i et minus på 188,2 millioner kroner. Omsætningen faldt seks procent til 2,8 milliarder kroner.B&O offentliggør sit regnskab for første kvartal onsdag.

Mest læste i dag

Den tyske luksus-producent af forbrugerelektronik Loewe, der er konkurrent med danske B&O, er tirsdag formiddag erklæret insolvent. 

Aktien falder 37,8 procent på børsen i Tyskland. En aktie koster nu 3,6 euro mod 5,8 ved lukketid på Frankfurt-Børsen mandag.

Selskabet har været i restrukturering siden i sommer, og er nu i en såkaldt selvadministreret insolvens.

Aktiviteterne og restruktureringsprocessen fortsætter.

»Forretningen vil fortsat være fuldt operationaliserbar efter den første oktober 2013 og restruktureringsprocessen, der gennemføres af bestyrelsen vil også fortsætte som før,« skriver Loewe i en selskabsmeddelelse.

Selskabet havde i første kvartal et driftsunderskud på 9,9 millioner euro, mens omsætningen faldt til 43,5 millioner euro fra 66,6 millioner i samme periode 2012.

I juli søgte elektronik-virksomheden beskyttelse fra sine kreditorer efter tysk lov for at komme bedre gennem restruktureringsprocessen.

Senere samme måned lykkedes det så Loewe at lande en partnerskabsaftale med den kinesiske virksomhed Hisense International, der laver forbrugerelektronik med fokus på tv-området. Formålet med partnerskabet var at høste synergieffekter inden for indkøb, produktion, udvikling og salg.

»Det vil skabe nye muligheder for distribution i de tekniske stormarkeder i Tyskland og i udlandet i tillæg til salget gennem de klassiske detailpartnere. Desuden vil Hisense give Loewe adgang til den seneste skærmteknologi på tv-området samt attraktive markeder i Kina,« skrev Loewe i den forbindelse.

Et hårdt 2013 har indtil videre kostet Loewe 66,5 procent af sin markedsværdi. Tirsdagens kurs på 3,6 euro skal ses i lyset af kursen den 27 april 2007, hvor den toppede i en pris på 74,5 euro.

Også Loewe-konkurrenten, danske B&O kæmper med røde tal på bundlinjen. B&O har været hårdt udfordret af den økonomiske krise og forbrugernes tilbageholdenhed med forbrug særligt i de dyrere prisklasser.

Resultatet af regnskabsåret 2012/2013, der blev offentliggjort i august viste et blodrødt nettoresultat på minus 160 millioner kroner, mens driften resulterede i et minus på 188,2 millioner kroner. Omsætningen faldt seks procent til 2,8 milliarder kroner.

B&O offentliggør sit regnskab for første kvartal onsdag.