Bo Spellerberg: De andre tog stikkene hjem

Med en time, 11 minutter og 57 sekunders spilletid er Bo Spellerberg den danske VM-spiller, der har fået mindst tid på banen inden dagens finale mod Spanien.

Det er der en simpel årsag til, for det har ikke været nødvendigt at gøre så meget brug af KIF Kolding København-spilleren, forklarer han.

- Det er fordi, at de andre ting fungerer. Lauge spiller jo fint. Når der så skal prøves noget andet, så bliver det Markussen, som også gør det fint. Det kort, hvor der står Spellerberg på, bliver ikke lige spillet ud.

- De andre tog stikkene hjem, hvis man kan bruge den formulering. Så må vi se, om kortet med mit navn skal spilles i finalen, siger Spellerberg.

Landstræner Ulrik Wilbek har foretrukket Rasmus Lauge og Nikolaj Markussen, og det betød nul minutter for Spellerberg i fredagens semifinalesejr over Kroatien.

- Det er altid sjovere at spille, så jeg må se, om jeg ikke bare kan lokke fem minutter ud af ham.

- Men det er jo svært. Hvis vi fører med fem mål, og de andre afgør kampen, så er der jo ingen grund til at sætte mig ind for sjov skyld. Det skal være fordi, at jeg skal spille en rolle.

- Det er min rolle nu. Jeg sad og holdt mig fuldstændig klar mod Kroatien, indtil der var fem minutter tilbage, fordi jeg ved, at jeg skulle være klar, fortæller Spellerberg.

Mod Spanien kan der måske blive behov for en sprælsk type som Spellerberg, fordi danskerne bliver udfordret af et meget offensivt forsvar.

- Det tror jeg da afgjort. Nu var der mange ting, der gik godt mod Kroatien. Man tør jo dårligt håbe, at der er lige så mange ting, der går godt i den næste kamp.

- Det ville selvfølgelig være fantastisk. Det må vi se. Hvis Landin nu bare slår brædder op, så kan det hele næsten være lige meget.

- Men at begynde at sige, at jeg skal spille 50 minutter ville være mærkeligt, når vi har den rytme, og vi har vundet de kampe, vi skulle, erkender Spellerberg.

Finalen går i gang klokken 17.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip