Bob Marleys liv bliver til musical

Selvom det er over 30 år siden, at en af verdens største reggae-stjerner Bob Marley døde, så er det ingen tvivl om, at han langt fra er glemt.

Det samme gælder for hans musik, som stadig spilles på mange teenageværelser.

Nu bliver Bob Marley sange atter vækket til live, når det amerikanske teater Baltimore Center Stage opsætter en musical baseret på reggae-stjernen.

Musicalen "Marley" skal fortælle historien om Bob Marleys liv i perioden fra 1975, hvor han for alvor slog igennem med hittet "No Woman, No Cry" til slutningen af 1977. I perioden indspillede han to albums i England, "Exodus" og "Kaya", og var offer for et skudattentat i sit eget hjem, begået af en ukendt gerningsmand.

- Biograffilm og musicals, der skal skildre folks liv, er utvivlsomt svære. Vi vil forsøge at lave dette til en jukebox-musical uden, at det lugter af jukebox-musical, siger "Marley"-forfatter og artistisk direktør på Center Stage Kwame Kwei-Armah til Billboard.

- Idéen er at lade historien komme ud via ærligheden i musicalen, fortsætter han.

I stykket vil publikum få fornøjelsen af at høre store hits som "I Shot the Sheriff" og "No Woman, No Cry", ligesom sangene fra de to albums "Exodus," "Kaya" også bliver opført.

Også Bob Marleys familie er involveret i opsætningen af musicalen, og hjælper blandt andet manuskriptforfatteren med at afgøre om Marleys replikker i musicalen virker troværdige.

- Når det kommer til vores fars arbejde og arv, har vi altid tænkt os godt om, inden vi vælger en artist at samarbejde med, siger reggae-stjernens datter, Cedalla Marley, i en pressemeddelelse.

- Vi kunne ikke være mere tilfredse med holdet bag dette projekt, lyder det.

Musicalen har premiere i USA den 6. maj 2015.

Newspaq