Boe og Mogensen strøg til tops i Kina

Mathias Boe og Carsten Mogensen fortsætter ufortrødent med at hente resultater i den absolutte verdensklasse, da den danske badmintondouble søndag hentede en sikker sejr i finalen ved Super Serie-finalerne i kinesiske Shenzhen.

Det er tredje år i træk, at den danske topduo snupper sejren i den prestigefyldte sæsonafslutning.

Efter en nervepirrende og fejende flot semifinalesejr lørdag over kineserne Wei Hong og Ye Shen fik de danske OL-sølvvindere noget lettere spil i finalen mod japanerne Hiroyuko Endo og Kenichi Hayakawa.

Boe og Mogensens sejr var aldrig rigtig i fare, og uden at spille sig helt ud vandt parret med cifrene 21-17, 21-19.

Danskerne var bare mere aggressive kampen igennem og formåede samtidig at spille i et højere tempo end konkurrenterne.

I første sæt var Hiroyuko Endo og Kenichi Hayakawa med til stillingen 1-1, hvorefter Boe og Mogensen satte sig på spillet og cruisede sættet hjem.

I andet sæt slækkede det danske toppar især på tempoet, men virkede alligevel til at sidde med overtaget.

Så selvom japanerne lidt overraskende pludselig fik kæmpet sig foran 19-18, forhindrede det alligevel ikke Boe og Mogensen i at køre sættet og den fornemme turneringssejr hjem.

Tidligere på dagen satte Danmark sig også på tronen i mixed double, da Joachim Fischer og Christinna Pedersen vandt i tre sæt over de kinesiske hjemmebanefavoritter, OL-guldvinderne Zhang Nan og Zhao Yunlei.

Danmark har mulighed for at sætte sig på en tredje doublesejr i turneringen, når Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spiller damedoublefinale mod de fjerdeseedede kinesere, Wang Xiaoli og Yu Yang.

/ritzau/