Bøger skal bekæmpe ungdomsarbejdsløshed

Det vigtigste våben i kampen mod arbejdsløshed for danskere under 30 år er bøger. Den bedste vej til at bekæmpe den stigende ledighed er mere uddannelse, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Først og fremmest skal vi som samfund have italesat, at uddannelse er den bedste investering, man kan gøre i sit eget liv. Der er ikke nogen vej udenom at satse på uddannelse, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Mens ledigheden generelt faldt i juli, så steg ledigheden for danskere under 30 år. For de 25-29-årige satte ledigheden endda ny rekord med 10,2 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi kan se, at det især gælder de grupper, der ikke har taget en uddannelse.

- Derfor håber og tror jeg på, at kontanthjælpsreformen bliver et vigtigt bidrag, for vi bliver nødt til at understøtte, at også de 25-29-årige kommer i gang med at tage en uddannelse, hvis ikke de nåede det, dengang de var helt unge, siger Mette Frederiksen.

Kontanthjælpsreformen er vedtaget i Folketinget af regeringen og de borgerlige partier og træder i kraft ved årsskiftet.

Reformen skal blandt andet tvinge flere kontanthjælpsmodtagere under 30 år til at gå i gang med at tage en uddannelse hurtigst muligt.

Blandt andet er der også særlige forløb for enlige forsørgere, siger Mette Frederiksen.

Trods de dystre tal for ledigheden for personer under 30 år mener beskæftigelsesministeren, at det generelle fald i arbejdsløsheden på 0,1 procentpoint i juli er værd at glæde sig over.

- Det er positivt, at ledigheden er faldende i Danmark. Jeg synes, det bekræfter, at vi skal fortsætte ad den vej, vi er i gang med, hvad angår genopretningen af økonomien. Men der er fortsat udfordringer - ikke mindst blandt de unge, siger Mette Frederiksen.

Selvom der ifølge ministeren er små lyspunkter i dansk økonomi, har vi ikke vristet os fri af krisen, tilføjer hun

- Når det handler om at bekæmpe arbejdsløsheden, så skal vi både sætte ind med at fremme arbejdspladser med vores økonomiske politik, med at sikre uddannelse til de unge og med en større reform af beskæftigelsespolitikken, siger Mette Frederiksen.

Regeringen har tidligere varslet, at en større reform af beskæftigelsesindsatsen er på vej.

/ritzau/

 

Dagens Gossip