Børn af arbejdende mødre får mere succes i livet

Skrevet af Jesper Larsen

18/05/2015

Dagens topnyheder

Det er ikke altid lige let at få balancen mellem arbejde og rollen som mor til at gå op. 

Men hvis du føler dig skyldig over at arbejde meget på bekostning af din tid med dine børn, så skal du måske genoverveje følelsen. 

Forskere slår fast: Det er hårdt for helbredet at være alenemor

En ny undersøgelse af Harvard Business School har set på, hvad der egentlig sker med børnene i de familier, hvor moren er aktiv på arbejdsmarkedet - og det var ikke de negative konsekvenser, der var flest af. 

50.000 voksne fra 25 udviklede lande medvirkede i undersøgelsen, som International Social Survey Program stod for, mens akademikere fra Harvard Business School stod for analysen af den store mængde data. 

Og undersøgelsen kunne fremhæve en række særdeles positive sideeffekter ved, at børn vokser op med en arbejdende mor - blandt andet at døtrene får længere uddannelser og tjener flere penge, mens sønner bliver bedre til at lave husarbejde og at passe børn. 

Læs også: Kvinder i flok: Det er tid til at fejre 'mor-kroppen'

Der var generelt set flest sideeffekter for døtrene, mens sønner ikke viste de store tegn på hverken øgede positive eller engative konsekvenser ved en arbejdende mor. 

Forskerne bag undersøgelsen konkluderede, at mænds opbakning i hjemmet til at kvinderne skulle søge ud på arbejdsmarkedet spillede en stor rolle for graden af succes, ligesom en støttende mand også førte til mere stabile ægteskaber. 

En konklusion på undersøgelsen var desuden, at Danmark og de andre skandinaviske lande var dem, der havde den højeste grad af ligestilling, mens Chile, Rusland, Mexico og Filipinerne havde den mindste. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: