Børn af højtuddannede følger i forældres fodspor

Tallene viser, at fremgangen varierer, når man ser på forældrenes uddannelsesmæssige baggrund. I 2012 fuldførte 49 procent af de 35-årige, hvis højst uddannede forælder har en erhvervsgymnasial uddannelse, en videregående uddannelse. I 2002 var det kun 33 procent, der gennemførte en tilsvarende uddannelse.

Når man ser på 35-årige, hvis højst uddannede forælder har en almengymnasial uddannelse, gennemførte 43 procent en videregående uddannelse i 2012 mod 42 procent i 2002.

De nye tal viser, at hvis mor eller far har gennemført en lang videregående uddannelse, er der omtrent fire gange større sandsynlighed for, at deres børn gennemfører en videregående uddannelse end børn af forældre med højst en grundskoleuddannelse.

21 procent af de 35-årige, hvor mor eller far højst har en grundskoleuddannelse, gennemfører en videregående uddannelse. Hvis den højst uddannede forælder har en mellemlang uddannelse, fuldfører 61 procent af børnene en videregående uddannelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at andelen af 35-årige, der fuldfører en videregående uddannelse, ligger hørere for dem, der har taget deres grundskoleuddannelse i Region Hovedstaden sammenlignet med de øvrige fire regioner.

Region Midtjylland er nummer to, Nordjylland tre og Syddanmark fire, mens Region Sjælland indtager sidstepladsen.

 

Dagens Gossip