»Børn fødes som bekendt ikke som syvårige«

Det fastslår uddannelsesminister Morten Østergaard (R), efter at regeringen fredag formiddag har indgået en aftale med Enhedslisten og Dansk Folkeparti om at reformere pædagoguddannelsen.

»Vi sender et klart signal til pædagogerne om, at vi tror på, at deres arbejde er afgørende for ambitionerne om at bryde den negative sociale arv i Danmark. Noget vi har forsøgt i mange år, men stadig ikke rigtig har fået fat i. Der tror vi, at vi med en ny pædagoguddannelse kan få sat gang i det allerede fra de første spæde dage i en vuggestue,« siger Morten Østergaard.

»Børn fødes som bekendt ikke som syvårige, og derfor er det helt afgørende, at vi har dygtige pædagoger, som er veluddannede, engagerede og motiverede til at give børn den bedste start på livet, men også videre og på tværs af de mange opgaver, som pædagoger løser,« siger han.

Morten Østergaard peger desuden på, at man med reformen skruer kraftigt op for specialiseringsdelen på pædagoguddannelsen. Det skal klæde pædagogerne bedre på i forhold til at samarbejde på tværs af personalegrupper i det offentlige.

»Det skal være pædagoger, der har en større faglig tyngde, men som også er bedre til at omsætte den faglige tyngde til handling ude i daginstitutionerne, fritidsinstitutionerne, socialinstitutionerne og så også i folkeskolen,« siger Morten Østergaard.

Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er enige om, at man senest 1. juli sender et lovforslag om reformen i høring.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance står foreløbig uden for aftalen, men Morten Østergaard håber, at de tre partier kommer med i aftalen efter sommerferien.

»I virkeligheden tror og håber jeg, at vi kan få de andre partier med efter en høringsfase, men det var altså de partier, der var med her i dag, der var klar til allerede nu at signalere, at vi vil reformere pædagoguddannelsen med afsæt i de drøftelser, vi har haft,« siger Morten Østergaard.

»Så håber jeg, at Venstre, Konservative og Liberal Alliance på baggrund af den høringsfase, der er, også kunne have lyst til at være med. Vi er i hvert fald enige om at søge den bredest mulige opbakning til det,« siger han.

 

Dagens Gossip