Børn og unge i Favrskov har nogle af landets bedste tænder

Skrevet af Elo Christoffersen

05/04/2013
Børn og unge i Favrskov Kommune har aldrig haft sundere tandsæt end nu. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Eksempelvis kunne 79 procent af de 12-årige Favrskov-borgere prale med nul huller i tænderne i 2012. På landsplan lyder gennemsnittet på 59 procent uden huller. I det hele taget er antallet af huller i tænderne faldet blandt børn i stort set alle aldre i Favrskov Kommune – blandt flere aldersgrupper i kommunen er der næsten 20 procent færre huller i de blivende tænder i 2012 end i 2011. Og sammenlignet med landsgennemsnittet er der i nogle aldersgrupper op mod en tredjedel færre huller. Dermed fortsætter tandsundheden med at stige år efter år i Favrskov Kommune.

Mest læste i dag

Børn og unge i Favrskov Kommune har aldrig haft sundere tandsæt end nu. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.

Eksempelvis kunne 79 procent af de 12-årige Favrskov-borgere prale med nul huller i tænderne i 2012. På landsplan lyder gennemsnittet på 59 procent uden huller.

I det hele taget er antallet af huller i tænderne faldet blandt børn i stort set alle aldre i Favrskov Kommune – blandt flere aldersgrupper i kommunen er der næsten 20 procent færre huller i de blivende tænder i 2012 end i 2011.

Og sammenlignet med landsgennemsnittet er der i nogle aldersgrupper op mod en tredjedel færre huller.

Dermed fortsætter tandsundheden med at stige år efter år i Favrskov Kommune.