Børne- og kortfilm eneste bud på danske priser i Berlin

Når priserne ved den årlige filmfestival i Berlin, Berlinalen, bliver uddelt sidst i denne uge, er der tre danske film, der kæmper med om de eftertragtede bjørne.

Det drejer sig om de to film "Cykelmyggen og Minibillen" og "Antboy: Den Røde Furies Hævn", der er nomineret til Krystalbjørnen for bedste børnefilm samt "Pebbles at Your Door", der er nomineret til prisen for bedste kortfilm.

I øvrigt vises der ved festivalen omkring 10 danske film og serier, der dog ikke er i spil til festivalens priser.

Hos Det Danske Filminstitut spår man ikke de nominerede film de helt store chancer, men man er alligevel godt tilfreds med årets danske bidrag ved den prestigefulde filmfestival.

- Der er ikke nogen af de danske film, der står specielt højt i favoritfeltet i år. Men jeg synes alligevel, at det ser rigtig godt ud, siger administrerende direktør i Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen og tilføjer:

- Der er en meget bred vifte af danske film af sted til festivalen, hvor især børnefilm og dokumentarfilm er godt repræsenteret.

De seneste år har Danmark haft stor succes ved Berlinalen. Blandt andet med "En Kongelig Affære", der hev to af de største priser, Sølvbjørnen, hjem i 2012: Mikkel Boe Følsgaard for bedste skuespiller og Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg for bedste manuskript.

I år må Danmark kigge langt efter hovedpriserne, og selvom man hos Det Danske Filminstitut godt kan vænne sig til den danske succes, så klager de ikke.

- Mere vil have mere, og vi vil selvfølgelig gerne vinde hver gang. Når man skaber gode resultater, så bliver man grådig efter mere. Men man kan ikke tillade sig at blive skuffet over ikke at vinde store filmpriser i Berlin hvert år, siger Henrik Bo Nielsen.

Priserne uddeles i Berlin lørdag 14. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip