Børnenes u-landskalender fylder 50 år

U-landskalenderen fejrer i år 50-års fødselsdag, men den har fortsat meget at byde på. Det mener udviklingsminister Christian Friis Bach (R), der torsdag besøgte Tagensbo Skole i København for at præsentere årets kalender.

- Det er et fantastisk projekt, fordi det danner bro mellem det enkelte barn på en skole i Danmark og så børn i Ghana, der nu får lov til at komme i skole, fordi danske børn køber kalenderen, siger han.

Omkring 100 spørgelystne elever fra 1. og 4. klasse var samlet, da ministeren præsenterede kalenderen og læste en historie op om børnene i Afrika.

I år går overskuddet fra kalenderen til at oprette nye skoler i Ghana, og de danske elever var meget interesseret i at høre, hvordan børnene i Afrika går i skole.

- Jeg synes, det er rigtig spændende at få lidt mere at vide om u-landskalenderen. Og det har været sjovt at høre, hvordan børnene i Afrika lever, siger Anna fra 4. klasse.

Ifølge ministeren er det u-landskalenderens styrke, at den udvider de danske børns horisont.

- Eleverne har fået et lille kig ind i, hvordan børnene i Afrika går i skole. De har nogle helt andre vilkår. Jeg håber samtidig, at eleverne har fornemmet, at børnene i Afrika er ligesom dem i Danmark, de kan heller ikke sidde stille, siger ministeren og fortsætter:

- Dermed er der et helt konkret bånd mellem børnene, og det er det, der er det fine ved u-landskalenderen, siger Christian Friis Bach.

Og selv om kalenderen er oppe i mod hård konkurrence mod andre kalendere, der er fyldt med chokolade, mener han stadig, at den har en plads hos de danske børn.

- U-landskalenderen fylder meget i danske børns bevidsthed. I år er det 50 år siden, den blev lanceret, og vi går mere aktivt til værks for at sikre, at den når endnu stærkere ud til langt flere skoler og kan købes i flere butikker, siger han.

Kalenderen kan købes i de fleste dagligvarebutikker og koster 45 kroner. Sidste års kalender blev solgt i 161.694 eksemplarer og gav et overskud på over 5.6 millioner kroner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip