Børnepsykolog frygter for gemt barns helbred

Psykologer, pædagoger og andre eksperter på børneområdet får rigtig travlt.

Det vurderer psykolog i Red Barnet, Kuno Sørensen, efter nyheden om, at et tilsyneladende fireårigt barn har levet skjult hos en socialt belastet familie i Helsingør.

Drengen kan få store problemer i resten af sit liv. Han har med stor sandsynlighed ikke fået den omsorg og menneskelige kontakt, der er livsvigtig i barnets første tid.

- Manglende kontakt med mennesker, altså øjenkontakt, blive taget op og stimuleret er helt nødvendig for barnets udvikling i de første måneder. Får barnet ikke den stimulation følelsesmæssigt og fysisk med voksne, så kan det udmønte sig i hjerneskader. Børnene bliver socialt indadvendte og kan få svært ved at udvikle sig til almindelige sociale mennesker, siger Kuno Sørensen til Newspaq.

Sager om børn, der helt bliver skjult for myndighederne er meget sjældne herhjemme, vurderer Kuno Sørensen.

- Det er en meget, meget usædvanlig sag. Alle mennesker får et personnummer og bliver registreret som borgere, at børn skjules er helt usædvanligt, lyder det fra børnepsykologen.

Det meget usædvanlige i sager som denne betyder, at der skal sættes massivt ind for at redde drengens ve og vel.

- Han skal have hjælp fra professionelle, der har erfaring med denne form for sager, men det skal ske i hans tempo. Man skal langsomt begynde at samle ham op og få genetableret alt det, han aldrig har fået. Det kan tage mange år, og han kan neurologisk have lidt stor skade, forklarer Kuno Sørensen.

Ifølge Helsingør Dagblad var det en betjent, der i august fandt drengen skjult under et tæppe. Den pågældende familie har i forvejen fået tvangsfjernet seks børn.

 

Dagens Gossip