Børns dårlige håndhygiejne er skyld i sygdom

Vigtigheden af god håndhygiejne bliver nu tilskyndet i en ny, britisk undersøgelse der viser, at børn uforsætligt kan sprede bakterier over 240 overflader på blot to timer.

Ifølge undersøgelsen så indrømmer en tredjedel af alle forældre, at de ikke har brugt tid på at vise, hvordan de skal vaske deres hænder ordentligt.

- Vi ved, at børn vil lege og udforske hjemmet, hvilket er hvad forældrene ønsker, de skal gøre, men vi ønsker også, at de skal være sunde især i tider, hvor bræksyge er udbredt, siger professor i hygiejne Lisa Ackerley til femalefirst.co.uk.

Børn forsømmer håndvask

En ud af ti forældre lader gladelig deres børn vaske hænder på deres egen måde, for de er blot glade for, at det overhovedet bliver gjort.

Læs om fem dårlige hudvaner, du ikke vidste, du havde på IN.dk

Undersøgelsen er foretaget blandt britiske forældre af håndsæbefabrikanten Cuticura, og den viser, at over halvdelen af forældrene indrømmer, at deres barn ikke vasker hænder ved hvert toiletbesøg.

- Selv om det er umuligt at holde hjemmet fuldstændigt bakteriefrit, så undlod børnene at vaske hænder i situationer, der kunne have forhindret dem i at få eller sprede bakterier, hvilket efterlader en cocktail af bakteriespredning i deres spor, siger Lisa Ackerley.

Børn spreder bakterier i hjemmet

Næsten en ud af fem tror desuden, at børnene lyver om at have vasket hænderne, når de bliver spurgt.

Ud over den aktuelle undersøgelse så er tre børn og deres familier blevet undersøgt i den nye rapport Journey of the Germ udarbejdet af Cuticura og Lisa Ackerley.

- Målet med dette observeringseksperiment var at forstå en bakteries potentielle rejse, og hvor let skadelige bakterier og vira uforvarende kan blive spredt i hjemmet, siger Lisa Ackerley.

Læs om fem madvarer, der booster immunforsvaret på IN.dk

Resultaterne kaster nyt lys over, hvor vidt omkring børn kommer i hjemmet, når de voksne vender ryggen til.

Af Juliane Olsen, IN.dk/Newsdesk, Aller Media

 

Dagens Gossip