Børsting langer ud efter Thornings jobvækst

LO's formand Harald Børsting trådte på flere af regeringens ømme tæer, da han fredag gik på talerstolen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Her langede Børsting ud efter regeringen for at bede arbejdsløse søge job, der ikke er der.

- Om få måneder vil tusinder miste deres dagpengeret. Vi er enig i, at målet er at skabe arbejdspladser og endnu flere arbejdspladser for at give folk noget at leve af og leve for.

- Men lige nu beder vi arbejdsløse søge job, der ikke er der. Der er otte arbejdsløse for hver ledig stilling, siger Harald Børsting.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har gjort jobskabelse til et hovedmål for regeringen.

Harald Børsting fastslog samtidig, at situationen er så alvorlig for de arbejdsløse, at regeringen bliver nødt til at genåbne regeringsgrundlaget for at ændre dagpengereglerne:

- Det er vores ansvar, at der er arbejde til folket. Derfor skal vi også hjælpe de danskere, som rammes af forringelser af dagpengene. Vi skal sørge for vækst, arbejdspladser og uddannelse frem for meningsløs aktivering.

- Men vi er også nødt til at kigge på dagpengereglerne, genoptjeningskravet og måske også de supplerende dagpenge, siger Harald Børsting.

Til nytår vil dagpengeperioden blive halveret fra fire til to år og samtidig vil genoptjeningsperioden blive fordoblet fra et halvt til et helt år.

Det holder ikke, når der mangler arbejdspladser, lød det fra Harald Børsting:

- Jeg vil gerne sige det meget klart. Den beslutning, som blev truffet for to år siden om at forringe dagpengene, var forkert. Den kom på et forkert tidspunkt og på et forkert grundlag, som ikke holder, siger Harald Børsting.

Socialdemokraterne er imidlertid blevet enige med De Radikale og SF om at skrive de nye dagpengeregler ind i regeringsgrundlaget. Og især De Radikales leder Margrethe Vestager står fast på, at der ikke skal ændres på dagpengereglerne.

Harald Børstings opsang til statsminister Helle Thorning-Schmidt fik opbakning fra formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) Camilla Schwalbe.

Hun opfordrer Thorning til at gøre dagpenge afhængig af konjunkturerne, så der er lettere adgang til dagpenge og uddannelse, når ledigheden er høj.

 

Dagens Gossip