Børsting-revser: Jeg bliver sat på plads

24/01/2013 12:24

Newspaq

Nyheder
Når man lægger sig ud med fagbevægelsens stærke mand, så risikerer man at få ørene i maskinen. Afdelingsformand i HK Midt, Martin Rasmussen, der i dag langer ud efter LO-formand Harald Børsting, har gjort op med sig selv, at det kan koste at kritisere. - Jeg har en forventning om, at rigtig mange i løbet af dagen vil sætte mig på plads. Jeg synes bare, at sagen er så vigtigt, at jeg må ud med det, siger han til Newspaq. Martin Rasmussen er da også straks blevet sat på plads af sin egen formand i HK, Kim Simonsen. HK-formanden bekender sin støtte til LO-formanden. - Der bliver ikke tale om at vælte Harald Børsting. Der bliver ingen tak og farvel. Og der bliver ikke stillet noget krav om ekstraordinær LO-kongres fra HK's side, siger Kim Simonsen i en pressemeddelelse. Men skal man tro Martin Rasmussen, er der en ulmende utilfredshed ude i landet. - Det er svært at vurdere, hvor stor utilfredsheden er. Jeg oplever bare, når jeg er ude til møder, at der er utilfredshed både blandt medlemmer og kolleger i fagbevægelsen. Man er frustreret over tingenes tilstand, siger Martin Rasmussen. Han er utilfreds med, at fagbevægelsen mister medlemmer og har svært ved at appellere til unge mennesker. Han peger på tre kandidater til at støde Harald Børsting af tronen: Flemming Vinther fra Hærens Konstabel og Korporal Forening, Dennis Kristensen fra FOA eller Kim Simonsen fra HK.

Mest læste i dag

Når man lægger sig ud med fagbevægelsens stærke mand, så risikerer man at få ørene i maskinen.

Afdelingsformand i HK Midt, Martin Rasmussen, der i dag langer ud efter LO-formand Harald Børsting, har gjort op med sig selv, at det kan koste at kritisere.

- Jeg har en forventning om, at rigtig mange i løbet af dagen vil sætte mig på plads. Jeg synes bare, at sagen er så vigtigt, at jeg må ud med det, siger han til Newspaq.

Martin Rasmussen er da også straks blevet sat på plads af sin egen formand i HK, Kim Simonsen.

HK-formanden bekender sin støtte til LO-formanden.

- Der bliver ikke tale om at vælte Harald Børsting. Der bliver ingen tak og farvel. Og der bliver ikke stillet noget krav om ekstraordinær LO-kongres fra HK's side, siger Kim Simonsen i en pressemeddelelse.

Men skal man tro Martin Rasmussen, er der en ulmende utilfredshed ude i landet.

- Det er svært at vurdere, hvor stor utilfredsheden er. Jeg oplever bare, når jeg er ude til møder, at der er utilfredshed både blandt medlemmer og kolleger i fagbevægelsen. Man er frustreret over tingenes tilstand, siger Martin Rasmussen.

Han er utilfreds med, at fagbevægelsen mister medlemmer og har svært ved at appellere til unge mennesker.

Han peger på tre kandidater til at støde Harald Børsting af tronen: Flemming Vinther fra Hærens Konstabel og Korporal Forening, Dennis Kristensen fra FOA eller Kim Simonsen fra HK.