Boko Haram erobrer militærbase i Nigeria

Militante, som menes at tilhøre gruppen Boko Haram, har indtaget en militærbase nær den nigerianske by Baga ved Tchad-søen.

- De har overmandet soldaterne og tvunget dem til at forlade basen, som de bevæbnede har overtaget, siger en lokal beboer Usman Danssubdu efter at være flygtet til Tchad under angrebet lørdag.

Militærbasen benyttes af den internationale samlingsstyrke, MNJTF, som blev dannet i 1998 med soldaterbidrag fra Nigeria, Niger og Tchad.

De militante satte ild til huse i Baga, og mange af indbyggerne i landsbyen flygtede.

Landsbyen ved den store sø har været en af de sidste byer under myndighedernes kontrol i det uroplagede nordøstlige Nigeria.

Den islamistiske gruppe Boko Haram mistænkes for at have taget 40 unge mænd som gidsler i en anden landsby i samme region nytårsaften.

Horder af militante stormede landsbyen Malari, snuppede mænd mellem 10 og 23 år og førte dem til en nærliggende skov, Sambisa, der regnes for at være et af Boko Harams hovedkvarterer.

Den islamistiske gruppes oprør i Nigeria har kostet flere end 13.000 mennesker livet, og adskillige er blevet bortført.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip