Boko Haram tager skylden for massakre på op mod 2000

I en video på YouTube hævder en mand, der påstår at være lederen af Boko Haram, Abubakar Shekau, at det er den militante gruppe, der står bag en massakre i den nigerianske by Baga, der menes at have kostet op mod 2000 mennesker livet.

De brutale militsfolk angreb Baga, der ligger ved Tchad-søen, 3. januar og satte adskillige bygninger og boliger i brand. Skrækslagne civile, der forsøgte at flygte, blev skudt.

Det præcise dødstal er ikke kendt. Lokale myndigheder og Amnesty International vurderer, at op mod 2000 mennesker blev dræbt under massakren. Nigerias hær anslår dødstallet til at være 150.

- Vi er dem, der udførte angrebet, og det er kun toppen af isbjerget. Der er mere i vente, siger manden, der angiveligt er Abubakar Shekau, på den 35 minutter lange video.

Den nigerianske hær har tidligere sagt, at den har dræbt Shekau, og at manden på videoen er en bedrager.

20.000 mennesker siges at være flygtet fra Baga og ind over grænsen til nabolandene Niger og Tchad.

Både Amnesty International og Human Rights Watch har offentliggjort satellitbilleder af Baga og den nærliggende by Doron Baga 2,5 kilometer væk.

Billederne af de to byer viser, hvordan de så ud før Boko Harams angreb og fire dage efter massakren.

Amnesty siger, at billederne illustrerer "ødelæggelser af katastrofalt omfang". Human Rights Watch mener, at 11 procent af Baga og 57 procent af Doron Baga er ødelagt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip