Bokseekspert advarer Kessler om irske tricks

Stort set alle eksperter forventer, at bokseren Mikkel Kessler sent i aften besejrer Brian Magee i Jyske Bank Boxen i Herning.

Nordireren har ellers to gange været en uhøflig gæst på dansk grund ved at stoppe både Mads Larsen og Rudy Markussen, men nu venter en modstander af en anden kaliber.

- Kessler er ret stor favorit. Han gør alting lidt bedre end Magee. Han er lidt hurtigere, og han har større slagkraft, siger den svenske bokseekspert Per Åke Persson.

Også Viasats ekspertkommentator, boksetræneren Brian Mathiasen, forventer Kessler-sejr. Ikke mindst hvis danskeren får sit berømte venstre jab til at blive en faktor.

- Det er altafgørende for Mikkel, at han kan få jabbet til at køre og holde Magee væk. Det kan han vinde kampen med, siger Brian Mathiasen.

- Selvfølgelig kan han ikke køre jabbet en gang hvert femte sekund over 12 omgange. Men hvis det kommer til at køre som et stempel ind på Brian Magees hoved, når han overvejer at angribe, så kan Mikkel styre kampen, siger Brian Mathiasen.

Bokseeksperten advarer samtidig mod 37-årige Brian Magee, hvis fire nederlag i karrieren alle er indtruffet i 10. omgang eller senere.

- Brian Magee er bestemt ingen walkover, siger Brian Mathiasen, der har studeret nordirerens stil indgående.

- Han vil gerne stå tæt på og holde. Han bruger albuerne, og han presser panden frem mod modstanderen, så der er risiko for skader på grund af skaller.

- Han vrider armene rundt på modstanderen, hvis han kan komme af sted med det, når han er på modsatte side af kamplederen. Han kan alle de tricks, og det ved Kessler.

- Derfor skal Mikkel holde afstand og sætte stød ind udefra, dybt og højt og i serier, og så skal han flytte sig igen, siger Brian Mathiasen.

Han forventer, at Brian Magee møder op til kampen med flere ting på repertoiret, end da han stoppede Mads Larsen og Rudy Markussen.

- Magee skal være meget bevægelig, og han skal flytte sig fra side til side.

- Først og fremmest skal han sørge for at holde sine parader oppe i tilfælde af, at han ikke får flyttet hovedet, for han må ikke blive et stationært mål for Kessler. Så er Magee for let at fange med jabbet og med krydsslag, vurderer Brian Mathiasen.

Per Åke Persson vil ikke afvise, at Brian Magee kan overraske i Herning.

- Magees styrke er, at han er meget hårdfør, og det gør ham til en farlig modstander.

- Faren for Kessler kan være, hvis han har mistet noget, efter at han har haft lange ophold og mødt mindre gode modstandere i sine to seneste kampe. Det gør, at der er en vis chance for en overraskelse, siger Per Åke Persson.

Kampen mellem Mikkel Kessler og Brian Magee gælder en mindre titel i WBA-regi.

Vinderen skal efter planen møde WBA- og WBC-verdensmesteren Andre Ward, som for tre år siden besejrede Kessler.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip