Boligbranchen frygter ny prisboble

Det vurderer en række finansfolk og eksperter, efter at priserne på ejerlejligheder er steget markant i løbet af det seneste år. 80 procent af alle ejerlejligheder ligger i København, og her steg priserne fra juni 2012 og et år frem med 17,8 procent ifølge Home og Danske Banks prisindeks.

»Tocifrede stigninger er uholdbare. Den slags kan bane vej for spekulanter, som går efter en hurtig gevinst,« siger boligekspert og lektor Morten Skak fra Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

I centrum af København handles ejerlejligheder ifølge BRFkredit i øjeblikket til 31.995 kroner per kvadratmeter. Rekorden er på 38.000 kroner og blev sat før finanskrisen.

Blandt ejendomsmæglere bekymrer prisstigningerne ligeledes.

»Markedet i København er ekstremt hot. Som ejendomsmæglere er vi naturligvis interesserede i at sælge så mange lejligheder som muligt, men ikke i en ny prisboble. Derfor håber vi, at priserne finder et naturligt leje,« siger kommunikationschef hos EDC, Jan Nordmann, til Jyllands-Posten.

Priserne på ejerlejligheder er steget 12 måneder i træk, og det kan være et farligt tegn.

»Det går ufatteligt stærkt både med priserne og salget. Ikke siden september 2006 har vi set en lignende prisvækst. Fortsætter væksten uændret, kan vi på længere sigt igen risikere et meget stort prisfald,« siger relationschef i Home, Mads Ellegaard, til Jyllands-Posten.

I BRFkredit frygter man endnu ikke en ny boble, men markedet overvåges nøje, hedder det.

 

Dagens Gossip