Boligejere med flekslån sparer penge igen

Det gik ikke så galt som ventet, da realkreditinstitutterne mandag skød auktionerne i gang over boligejernes flekslån, der skal fornys 1. april.

Det var ventet, at renten på især de etårige flekslån ville blive negativ, men det skete ikke.

Cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig, oplyser, at instituttet har solgt F1-obligationer for 5,9 milliarder kroner, og at renten blev på 0,15 procent inklusiv kursskæring.

- Det er en noget højere rente, end vi forventede i sidste uge, hvor vi havde sat næsen op efter en F1-rente i intervallet fra minus 0,15-0,25 procent, siger Christian Hilligsøe Heinig i en pressemeddelelse.

Den hidtidige rekord for F1-renten lød på 0,46 procent og den er altså blev slået med flere længder mandag.

Det betyder en besparelse for boligejerne på 65 kroner om måneden efter skat per lånte million, hvis der betales afdrag, mens besparelsen på det afdragsfrie F1-lån løber op i 220 kroner.

Hos Nykredit og Totalkredit landede F1-renten inklusiv kursskæring på 0,25 procent, F3-renten på 0,21 procent og F5-renten på 0,47 procent, oplyser cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard.

- Dagens lave renter vidner om, at vi står i en meget særpræget situation for tiden. Renter på flekslån, der er tæt på nul, vil gå over i historiefortællingen.

- Lige som generationen, der købte hus i 1970’erne, ynder at underholde med renter på over 20 procent, må kommende generationer forventes at blive underholdt med nærmest nul-renter i 2014 og 2015, siger Lone Kjærgaard.

Forklaringen på, at renterne ikke endte negativt, er at presset på kronen er lettet. Auktionerne over rentetilpasningslån løber frem til og med fredag.

- Først dér kender vi det endelige resultat. Boligejerne må derfor vente med sejrsdansen til ugen er omme, siger Lone Kjærgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip