Boligjob-ordningen: Se her hvad du kan trække fra i skat

Boligjob-ordningen bliver en central del af de kommende vækstplansforhandlinger, der ventes at gå i gang efter påske. Håndværkerfradraget, hvor danskere kan trække arbejde i og omkring boligen fra i skat, udløber i sin nuværende form med udgangen af 2014.

* Regeringen, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance blev sidste år enige om at genindføre boligjob-ordningen med fuld virkning i 2013 og 2014. Den udvides samtidig til at omfatte sommer- og fritidshuse med virkning fra 22. april 2013.

* Ordningen koster 1,6 milliarder kroner i 2013 og 1,7 milliarder kroner i 2014. Udvidelsen med sommerhusene koster alene cirka 0,1 milliarder kroner i 2013 og 0,2 milliarder kroner i 2014.

* Med genindførelsen af boligjob-ordningen kan danskerne få fradrag for følgende ydelser for op til 15.000 kroner om året:

* Rengøring: Vask og aftørring af flader i boligen, rengøring af toilet og bad, støvsugning, gulvvask og boning, opvask som led i anden rengøring, rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner samt indendørs og udendørs vinduespudsning.

* Børn: Pasning og transport af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub eller fritidsaktivitet.

* Havearbejde: Græsslåning, hækklipning, lugning, beskæring af buske og træer og snerydning.

* Udvendigt på huset: Reparation, renovering, udskiftning og isolering af tag, tagrender og afløb, reparation og udskiftning af yderdør, vinduer/ruder og terrassedør, reparation, maling og isolering af ydervæg, installation af solfangere og solceller, fornyelse eller etablering af dræn, forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede samt radonsikring.

* Inde i huset: Fornyelse og reparation af køkken, bad og gulv, brandsikring inklusiv nettilsluttede røgalarmer, installation eller forbedring af ventilation, installation eller reparation af afløbs- og vandinstallationer, fornyelse eller reparation af elinstallationer, maler- og tapetserearbejde, udskiftning eller reparation af olie- og gasfyrskedler og varmeanlæg, installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg og udskiftning eller reparation af fjernvarme elementer, installation af varmepumper, herunder jordvarmepumper.

Kilder: www.boligjob.dk, www.bolig-job-ordning.dk, Finansministeriet

 

Dagens Gossip