Boligpriserne kryber fortsat opad

I april steg husene lidt mere end lejlighederne, viser de seneste boligmarkedstal fra Danmarks Statistik. Ifølge dem steg huse fra marts til april med 0,8 pct., mens ejerlejligheder steg med 0,7 pct.

Hvis tallene bredes ud til tremåneders gennemsnit fra februar til april, så steg husene med 2,2 pct. i forhold til den foregående periode november til januar.

Lejlighederne steg med denne beregningsmetode med 2,9 pct.

Tallene er opgjort ud fra ca. 75 pct. af det forventede endelige antal handler.

Set over et helt år er lejlighederne steget betydeligt mere end husene. Tallene er henholdsvis 2,4  og 7,9 pct.

Se herunder udviklingen i henholdsvis huspriserne og lejlighedspriserne siden 2006 op til priserne nåede deres højeste niveau i den daværende højkonjunktur.

Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea påpeger, at boligpriser svinger, så de normalt er højere om sommeren end om vinteren.

"Det mønster betyder, at selv om man befinder sig i et fuldkommen stabilt boligmarked, så vil man opleve, at priserne ændrer sig. En lille del af den nuværende fremgang på boligmarkedet skal derfor også tillægges sæson, hvorfor den reelle fremgang er lidt mindre end ovenstående tal indikerer," skriver hun i en kommentar.

Ifølge hendes tal har man siden 2006 i gennemsnit betalt 1,5 pct. mere, hvis man ønskede at købe i juli, mens der var 1,9 pct. i rabat, hvis man var villig til at købe i januar.

"For et hus til 1 mio. kr. betyder det, at prisen stiger til 1.015.000 i juli og falder til 981.000 kr. i januar - en forskel på 34.000 kr. Stort set samme sæsonudsving har gjort sig gældende på ejerlejlighedsmarkedet," skriver hun.

 

 

Dagens Gossip