Boligpriserne steg en smule sidst på året

Efter at have taget et lille dyk i oktober, rettede salgspriserne på ejerboliger sig op igen i november. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Sammenholdt med oktober steg prisen for enfamiliehuse på landsplan med 1,4 procent, mens ejerlejligheder steg 1,1 procent.

Det betyder på årsbasis, at ejerlejlighederne blev 8,3 procent dyrere fra november 2013 til november 2014. For enfamiliehuse gælder, at priserne steg 4,1 procent på landsplan.

Og der er ingen grund til at tro, at udviklingen stopper her, mener Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Det rentefald, vi har set over de seneste måneder, har den konsekvens, at eksisterende boligejere kommer til at sidde billigere i deres boliger, og at nye købere potentielt set kan låne flere penge end de kunne får bare få måneder siden.

- Vi forventer derfor, at priserne vil stige pænt den kommende tid. Det er yderst positivt for de områder, der endnu ikke har haft megen prisfremgang, siger hun.

Hos Sydbank forventer man prisstigninger på huse på 2,5 procent på landsplan i år, og Nykredit vurderer tilsvarende en stigning på 2,4 procent.

Realkredit Danmark tror til gengæld på prisstigninger mellem 3 og 4 procent.

Et gennemsnitshus kostede i november 1.880.000 kroner, mens en gennemsnitlig ejerlejlighed var 9000 kroner dyrere.

Opgørelsen tæller alle tinglyste handler med, hvilket svarer til cirka 75 procent af samtlige boligsalg. I alt blev der tinglyst 2191 enfamiliehuse og 1236 ejerlejligheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip