Boligselskaber skal se dine straffesager

Boligselskaberne skal i fremtiden lettere kunne slippe af med kriminelle og uromagere i udsættelsessager.

I et nyt udspil lægger regeringen nemlig op til, at politiet skal kunne videregive oplysninger om beboeres straffesager, som skal kunne bruges til at få sat beboerne ud. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udspillet møder opbakning hos oppositionen.

- Vi skal selvfølgelig være sikre på, at retssikkerheden ikke bliver truet, mens ellers synes jeg, at det er positivt, hvis boligselskaberne får mulighed for at handle, fortæller Louise Schack Elholm, boligordfører for Venstre, til Nyhedsbureauet Newspaq.

- Hvis det er en måde, man vil sikre, at boligforeningerne kan imødekomme den utryghed, der er i boligområderne, er jeg villig til at se på det, forklarer hun videre.

De udsatte beboere vil ikke få nemt ved at finde en bolig i et andet boligselskab i samme bebyggelse.

Regeringen vil også ændre almenlejeloven, så boligselskaberne får mulighed for at afvise ansøgere, som er blevet smidt af et andet boligselskab på grund af urostiftelse, hærværk eller andre overtrædelser af husordnen.

By- og boligminister Carsten Hansen (S) afviser, at lovændringen kommer til at betyde, at ansøgerne bliver hjemløse.

- Det er sådan, at der er pligt til at boligplacere, og så har man mulighed for at komme ind i et lejemål et andet sted. Der er ingen, der bliver sat på gaden, siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

 

 

Dagens Gossip