Bolts overmand melder afbud

Nu har Blake valgt at trække sig fra Jamaica-mesterskaberne i denne weekend, og dermed mister han muligheden for at stille op til VM.

Men det er kun muligheden for at stille op på 200 meter, at 'The Beast' (dyret, red.) mister på grund af afbuddet. Som forsvarende mester på 100 meter har Yohan Blake nemlig fået et wildcard til at stille op på den korteste af de to sprinterdistancer ved VM.

Yohan Blake har foreløbigt haft et frygteligt forår. Bolts potentielt sværeste konkurrent fik en skade i baglåret i begyndelsen af april og måtte holde otte ugers pause.

Han vendte tilbage ved et stævne i begyndelsen af juni, men selvom han vandt et 200 meter-løb i Jamaica, afslørede tiden 20,73, at han stadig har et stykke vej op til sit bedste niveau. Således er der på den aktuelle verdensrangsliste syv landsmænd, der i år har løbet hurtigere end Blake på 200 meter.

- Jeg har det fint, men jeg er endnu ikke der, hvor jeg gerne ville være. Jeg må bare gå tilbage til træningen og gøre det, der er nødvendigt, sagde Blake efter løbet, som åbenbart overbeviste både ham selv og hans træner om, at det er bedre at droppe de nationale mesterskaber og muligheden for en VM-medalje på 200 meter.VM afvikles i Moskva i perioden 10-18. august og med Blake ude, er Usain Bolt nu suveræn favorit til at vinde guld på 200 meter, især efter at han for en uge siden vandt sikkert ved Bislett Games i tiden 19,79, som foreløbigt er årets bedste tid i verden på den halve omgang.

 

Dagens Gossip