Bombardement efter Vilhelmsen-brøler

Embedsmændene hos erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) får travlt den kommende tid.

En byge af spørgsmål vælter ind over ministeren og SF-formanden, efter at hun i et interview i Kjerteminde Avis i weekenden erklærede, at " de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering".

- Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes.

- Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den, sagde hun også.

Selvom ministeren efterfølgende har kaldt udtalelserne "uklare" og forsøgt at trække i land, er oppositionen i Folketinget, anført af Venstre, særdeles interesseret i at få uddybet, hvad Annette Vilhelmsen egentlig mente.

- Er det ministerens opfattelse, at danske virksomheder ikke bør have fokus på vækst og profit, lyder et V-spørgsmål.

- Hvilke fynske virksomheder eller organisationer mener ministeren har modarbejdet regeringen, lyder et andet spørgsmål fra det store oppositionsparti.

Annette Vilhelmsen kommer både til at forklare sig i erhvervs,- vækst - og eksportudvalget, i finansudvalget og i folketingssalen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer også til at forholde sig til sagen.

Hun skal svare på, om hun er enig i, at de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, og at de har gjort sig skyldige i at puste krisen kunstigt op.

Det er hun nu næppe - at dømme efter de kommentarer, hun gav torsdag til SF-formandens udtalelser.

Regeringen har et udmærket samarbejde med erhvervslivet, fastslog hun.

- Det er ikke mit indtryk, at man i dansk erhvervsliv skeler til, hvilken farve regeringen har, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip