Bombe dræber fire mennesker i Damaskus

Det var Bab Touma-distriktet, der blev rystet af eksplosionen, der udover at være dræbende ifølge syrisk stats-TV sårede adskillige personer.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ramte bomben nær en historisk kirke med kristen tilknytning. I nærheden ligger også en fin restaurant, som præsident Bashar al-Assad og hans nærmeste har gæstet.

Krigen i Syrien menes at have dræbt flere end 100.000 mennesker i løbet af den mere end to år lange militære konflikt mellem en sammensat oprørshær og syriske regeringstropper.

Bomben rammer samme dag, som det høje antal sårede og lemlæstede i konflikten samt manglen på basale fornødenheder, får Røde Kors til at slå alarm.

»Der er stor diskrepans mellem evnen til at håndtere den syrisk krise og den eskalerende fart, hvormed behov for hjælp i Syrien stiger,« siger Peter Maurer, chefen for den internationale komite i Røde Kors ifølge AFP.

Den internationale nødhjælpsorganisation har offentliggjort, at krisen i Syrien i 2012 fordrede den største udgift af alle indsatsområder med 615 millioner kroner i bidrag til befolkningen i Syrien. Året før lå Syrien kun nummer otte over modtagere af nødhjælp.

1,6 millioner syrere har ifølge AFP taget flugten til nabolandene Tyrkiet, Jordan og Libanon.

 

Dagens Gossip