Bombe ryster Kairo forud for vigtig årsdag

En bombe har fredag aften såret fire politifolk og en civil i Egyptens hovedstad, Kairo.

Det er anden dag i træk, at millionbyen bliver ramt af en eksplosion. Sent torsdag aften blev en politibetjent såret af en bombe uden for Al-Qubba-præsidentpaladset.

Bomben fredag eksploderede i distriktet Alf Maskan, hvor politibetjentene var udkommanderet til de forventede konfrontationer med demonstranter fra den islamistiske opposition.

Eksplosionerne sker kun to dage før søndagens fireårsdag for oprøret mod den daværende præsident Hosni Mubarak, der efter 18 dages omfattende demonstrationer i 2011 måtte trække sig fra magten.

En civil blev ifølge det egyptiske sundhedsministerium også såret ved angrebet, rapporterer det statslige nyhedsbureau, Mena.

Egypten er blevet ramt af en bølge af bombeattentater og skyderier, siden den tidligere hærchef og nuværende præsident, Abdel Fattah al-Sisi væltede Mubaraks efterfølger, Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab, i 2013.

Islamister har for det meste angrebet politifolk og soldater som hævn for regeringens klapjagt mod Mursis tilhængere, hvor hundredvis af ekspræsidentens støtter er blevet dræbt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip