Bombe ryster saudiarabisk moské under fredagsbøn

En selvmordsbomber har sprængt sig selv i luften under fredagsbønnen i en shiamuslimsk moské i det østlige Saudi-Arabien og dræbt og såret en del personer. Det oplyser lokale indbyggere til Reuters.

Et øjenvidne siger, at Imam Ali-moskeen i landsbyen al-Qadeeh er blevet rystet af en voldsom bombe. Han anslår, at mindst 30 personer er blevet dræbt eller såret.

- Der var over 150 mennesker i moskeen, da eksplosionen skete, siger han.

En aktivist siger, at mindst fire af deltagerne i fredagsbønnen blev dræbt.

- Vi var i gang med den første del af bønnen, da vi hørte eksplosionen, fortæller en anden mand, Kamal Jaafar Hassan, som var til stede i moskeen.

Saudi-Arabiens statslige nyhedsbureau bekræfter, at en eksplosion har fundet sted i en moské i det østlige Saudi-Arabien, hvor sunnimuslimske ekstremister tidligere har angrebet shiamuslimske samfund.

På mange hjemmesider i det østlige Saudi-Arabien er der lagt fotos ud af lig, der ligger i en blodpøl i moskeen.

Qatif hospital har udsendt en appel om hjælp med hurtige bloddonationer efter angrebet, og meget ekstrapersonale er blevet indkaldt.

Myndighederne har foretaget en række anholdelser i de seneste måneder af sunnimuslimske ekstremister, som er blevet sigtet for at opildne til en sekterisk konflikt i Saudi-Arabiens østlige, delte provinser.

Det meste af landets shiamuslimske mindretal bor i øst, hvor det længe har klaget over marginalisering i det overvejende sunnimuslimske kongerige.

I november sidste år dræbte bevæbnede mænd syv shiamuslimer, heraf flere børn, i byen Al-Dalwa.

I sidste måned sagde indenrigsministeriet, at det havde optrævlet en celle med 65 medlemmer, som var under mistanke for at have bånd til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip