Bombemand sårer sig selv i kinesisk lufthavn

Angrebet fandt ifølge AFP sted uden for ankomstområdet i lufthavnens terminal 3, men det var kun gerningsmanden selv, der kom til skade, oplyser politikilder til det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Bombemanden, som overlevede eksplosionen, er identificeret som Ji Zhongxing og kommer fra Shangdong-provinsen syd for Beijing. Motivet bag bombeangrebet er endnu uvist, men flere kinesiske nyhedsmedier bringer lørdag en links til en blog, som angiveligt er skrevet af Ji Zhongxing.

Her beskriver han, hvordan han i 2005 blevet udsat for grov politivold, da han boede og arbejdede i den sydkinesiske by Dongguan. Bloggens autencitet er dog endnu ikke bekræftet.

Flere påståede øjenvidner til bombesprængningen i lufthavnen har skrevet om episoden på Kinas sociale medier. En skriver, at manden råbte til forbipasserende, men at ingen lagde mærke til ham, før han trak et hvidt plastikdækken af den hjemmelavede bombe.

»Først da folk omkring ham indså, at der var noget galt, skyndte sikkerhedsvagterne sig over til manden. Vagterne nåede kun at sige et par ord, før bomben eksploderede,« skriver en blogger ved navn Chihewanlezaibeijin ifølge AFP.

Efter sprængningen blev den sårede bombemand behandlet på stedet af samaritter, inden han blev kørt bort. Ifølge Xinhua er han ikke i livsfare.

Bombesprængningen fik ingen betydning for trafikken ind og ud af lufthavnen.

 

Dagens Gossip