Bommert: TV2 brugte billede fra computerspil under nyhederne

Lagde du mærke til det? Det var der i hvert fald nogen, der gjorde.

TV2 Nyhederne kom i et nyhedsindslag om Syrien til at bruge et billede fra Playstationspillet Assassin's Creed. Det skulle have været en skyline over Damaskus.

Indslaget stammer fra den 26. februar og handlede om, at Syriens kulturskatte skal reddes.

Billedet blev vist i baggrunden under oplægget fra studievært Cecilie Beck.

BT har talt med Nyhedschef Jacob Nybroe. Han kalder billedvalget en fejl.

- Jeg kan kun lægge mig fladt ned og sige, at vi har begået en fejl, og det er først i dag, at vi er blevet opmærksomme på det. Vores opgave som medie er at verificere informationer og billeder fra nettet, så godt som vi kan, og det må jeg så sige, det er ikke sket i det her tilfælde, siger Jacob Nybroe til BT.dk.

Billedet endte i Nyhederne, fordi en grafiker hos TV2 fandt billedet på nettet og selv troede, at det var et rigtigt foto fra Damaskus.

- Grafikeren har selv troet, at det var et skyline-billede fra Damaskus. Og det er det, som er den store udfordring, det er at man kan finde meget på nettet og efterhånden som computergrafikerne er blevet så dygtige, så er spilgrafikker blevet så virkelighedsnære, at det er svært at se, at det ikke er et rigtigt foto, man har fat i. Vi har ellers en hel redaktion siddende, som har til opgave at verificere oplysninger på nettet, men de har ikke været inde over dette billedvalg, siger Jacob Nybroe, til BT.dk.

Du kan se indslaget her (eksternt link)

Og billedet herhunder:

 

Dagens Gossip