Bondo efter lockout: Vi er endt med store sår

22/05/2013 15:34

Newspaq

Nyheder
Hverdagen er vendt tilbage, men her én måned efter lockouten kæmper landets lærere stadig med følelsen af svigt og bitterhed. - Den lockout har påvirket lærerne utroligt meget, og jeg deltager stadig i møder rundt om i landet, hvor man prøver at få samlet op igen, siger lærerformand Anders Bondo Christensen til Newspaq. Lærerne føler ifølge Anders Bondo en "utrolig skuffelse over", at kommunerne valgte lockout i en situation, hvor lærerne selv mener, at de har knoklet for at få en dagligdag til at virke. Og han understreger, at kommunerne skal være meget opmærksomme på de frustrationer, der stadig findes, bl.a. når man skal implementere de nye regler. - Der er det helt afgørende, at kommunerne viser, at man er parat til at påtage sig det ansvar, netop at sikre at lærerne kan yde god undervisning, også med de nye regler, siger lærerformanden. Anders Bondo understreger, at han ikke håber, at lærernes sårede følelser går ud over eleverne. - Vi gør, hvad vi kan for at være engagerede og begejstrede, når vi står inde i undervisningen, men at der er nogle store sår, som lærerne har brug for at få bearbejdede med hinanden, det er der ingen tvivl om. I Kommunernes Landsforening erkender chefforhandler Michael Ziegler, at stemningen på lærerværelset er afdæmpet, og at der stadig er "et energitab" ude på skolerne. - Vi har vidst hele vejen igennem, at det ville blive svært i en periode efter konflikten. Det har så været en nødvendig omkostning, siger Michael Ziegler til Newspaq. Hos kommunerne er fokus lige nu på de nye arbejdstidsregler og den kommende folkeskolereform, som skal virke fra august 2014. - Der er en healingsproces i gang ude på den enkelte folkeskole, men jeg er sikker på, at vi nok skal få genskabt gejsten i folkeskolen, siger Michael Ziegler.

Mest læste i dag

Hverdagen er vendt tilbage, men her én måned efter lockouten kæmper landets lærere stadig med følelsen af svigt og bitterhed.

- Den lockout har påvirket lærerne utroligt meget, og jeg deltager stadig i møder rundt om i landet, hvor man prøver at få samlet op igen, siger lærerformand Anders Bondo Christensen til Newspaq.

Lærerne føler ifølge Anders Bondo en "utrolig skuffelse over", at kommunerne valgte lockout i en situation, hvor lærerne selv mener, at de har knoklet for at få en dagligdag til at virke.

Og han understreger, at kommunerne skal være meget opmærksomme på de frustrationer, der stadig findes, bl.a. når man skal implementere de nye regler.

- Der er det helt afgørende, at kommunerne viser, at man er parat til at påtage sig det ansvar, netop at sikre at lærerne kan yde god undervisning, også med de nye regler, siger lærerformanden.

Anders Bondo understreger, at han ikke håber, at lærernes sårede følelser går ud over eleverne.

- Vi gør, hvad vi kan for at være engagerede og begejstrede, når vi står inde i undervisningen, men at der er nogle store sår, som lærerne har brug for at få bearbejdede med hinanden, det er der ingen tvivl om.

I Kommunernes Landsforening erkender chefforhandler Michael Ziegler, at stemningen på lærerværelset er afdæmpet, og at der stadig er "et energitab" ude på skolerne.

- Vi har vidst hele vejen igennem, at det ville blive svært i en periode efter konflikten. Det har så været en nødvendig omkostning, siger Michael Ziegler til Newspaq.

Hos kommunerne er fokus lige nu på de nye arbejdstidsregler og den kommende folkeskolereform, som skal virke fra august 2014.

- Der er en healingsproces i gang ude på den enkelte folkeskole, men jeg er sikker på, at vi nok skal få genskabt gejsten i folkeskolen, siger Michael Ziegler.