Bondo frygter for lockoutens konsekvenser

Lærerformand Anders Bondo Christensen siger fredag til Berlingske Nyhedsbureau, at hans mavefornemmelse »ikke er god«, og at han håber, at Kommunernes Landsforening (KL) arbejder på højtryk i påskedagene for at finde fælles fodslag.

Hvis det ikke lykkedes, bliver det om muligt endnu sværere at blive enige om en fremtid for skolerne, mener Anders Bondo Christensen.

»Det kan godt ske, at arbejdsgiveren har en tro på, at man kan køre lærerne trætte med en lockout, og at man kan tvinge den her aftale ned over hovedet på dem - eventuelt med hjælp fra Folketinget. Men hvilken begejstring tror arbejdsgiverne dog, at deres medarbejdere møder op på arbejde med efter sådan en behandling,« siger han.

»Og dertil kommer, at man har kørt nogle annoncekampagner, hvor man har mistænkeliggjort lærernes indsats. En lockout vil kun skærpe fronterne, og det er da bestemt ikke det, vi har brug for, tilføjer Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne mellem de to parter brød mandag sammen, da forligsmand Mette Christensen som ventet kastede håndklædet i ringen og erklærede forhandlingsmulighederne for udtømte både for lærerne i kommunerne og underviserne i staten på blandt andet friskoler og produktionsskoler.

Torsdag lød det dog fra chefforhandleren fra KL, Michael Ziegler (K), at han vil tage kontakt til lærerformanden, inden den varslede lockout træder i kraft tirsdag.

Spørgsmål: Hvad er dit bedste råd til Ziegler, inden han ringer til dig?

»Det må være at inddrage hele KLs bestyrelse for at drøfte, om man ikke skulle tage et fælles ansvar for at undgå denne situation. Der skal noget politisk handlekraft i KL, hvis vi skal undgå det her. Der skal være nogle politikere, der står med det daglige ansvar for folkeskolerne og de andre undervisningssteder ude i kommunerne, der siger, at det her går ikke. Konflikten har simpelthen for store konsekvenser.«

 

Dagens Gossip