Bondo: Kortene var pakket

Det konstaterer Anders Bondo Christensen, efter Politiken søndag bringer uddrag fra en en resultatkontrakt mellem Finansministeriet og Moderniseringsstyrelsen, der siger, at de ansattes løn og arbejdstid fremover skal spille en væsentlig rolle i statens udgiftspolitik.

Som formand for Lærernes Centralorganisation har Anders Bondo Christensen forhandlet overenskomst for statsansatte lærere med Moderniseringsstyrelsen, men han konstaterer nu, at hans modpart var bundet af krav fra finansminister Bjarne Corydon (S).

»Det er endnu et eksempel på, at forhandlingerne er styret udefra, og det forklarer, hvorfor vi kun har fået ét forslag fra vores modpart. Kortene var simpelthen pakket på forhånd« siger lærerformanden.

Spørgsmål: Er det ikke helt legitimt, at man som arbejdsgiver forsøger at få de bedst mulige resultat ud af forhandlingerne?

»Jo, selvfølgelig, men når de, som jeg sidder og forhandler med, skal opfylde en kontrakt med en tredjepart, bliver det svært. Det er en helt ny tankegang, hvor man ikke går ind i reelle forhandlinger om at skabe de bedst tænkelige rammer,« siger Anders Bondo Christensen.

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), ser resultatkontrakten som et bevis på, at regeringen vil forringe løn- og arbejdsvilkår for alle offentligt ansatte. Han opfordrer derfor de andre faggrupper til at støtte lærernes kamp, men den støtte er allerede på plads, mener lærernes formand.

»De andre fagforbund er meget opmærksomme på, hvad der er ved at ske. De ved, at det er deres tur næste gang, så vi får mange støtteerklæringer og stor opbakning til vores demonstrationer,« siger Anders Bondo Christensen.

Den næste store demonstration finder sted 11. april på Christiansborgs Slotsplads, hvor FOA-formand Dennis Kristensen er blandt talerne.

 

Dagens Gossip