Bondo kræver hurtigt indgreb

06/04/2013 14:08

BNB

Nyheder
»Alle forventer, at der vil komme et regeringsindgreb, og jeg tror ikke, at vi finder frem til en løsning, så regeringen kan lige så godt stoppe konflikten med det samme,« siger han til Jyllands-Posten. »Der behøver ikke at gå en uge, for jo længere tid, der går, jo større konsekvenser får det for alle,« siger lærerformanden. Jyllands-Posten kan lørdag præsentere en meningsmåling, der viser, at flertallet af danskerne mener, at regeringen skal holde sig ude af konflikten. Men ifølge Anders Bondo Christensen er der ingen grund til at trække pinen ud, da regeringen alligevel er involveret i striden med KL som sin forlængede arm i kampen for at indføre heldagsskolen. »Jeg har været med til mange forhandlinger, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er så styret, at det er helt utroligt. Det er helt utroligt ødelæggende for den danske model, at regeringen blander sig i forhandlingerne på den måde. Når man så hører statsministeren tale om, at regeringen respekterer den danske model, så kan man næsten ikke tage det seriøst,« siger Anders Bondo Christensen til Jyllands-Posten. Både KL og finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere afvist, at de kører parløb i forhandlingerne og at resultatet er givet på forhånd.

Mest læste i dag

»Alle forventer, at der vil komme et regeringsindgreb, og jeg tror ikke, at vi finder frem til en løsning, så regeringen kan lige så godt stoppe konflikten med det samme,« siger han til Jyllands-Posten.

»Der behøver ikke at gå en uge, for jo længere tid, der går, jo større konsekvenser får det for alle,« siger lærerformanden.

Jyllands-Posten kan lørdag præsentere en meningsmåling, der viser, at flertallet af danskerne mener, at regeringen skal holde sig ude af konflikten. Men ifølge Anders Bondo Christensen er der ingen grund til at trække pinen ud, da regeringen alligevel er involveret i striden med KL som sin forlængede arm i kampen for at indføre heldagsskolen.

»Jeg har været med til mange forhandlinger, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er så styret, at det er helt utroligt. Det er helt utroligt ødelæggende for den danske model, at regeringen blander sig i forhandlingerne på den måde. Når man så hører statsministeren tale om, at regeringen respekterer den danske model, så kan man næsten ikke tage det seriøst,« siger Anders Bondo Christensen til Jyllands-Posten.

Både KL og finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere afvist, at de kører parløb i forhandlingerne og at resultatet er givet på forhånd.