Bondo: Lærer-overgreb rammer studielyst

Politikerne er skyld i, at 14 procent færre vil være lærer, fordi Folketinget i foråret gennemtvang et indgreb mod lærerne efter deres konflikt med Kommunernes Landsforening (KL).

Sådan forklarer formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, at kun 2974 studerende i år vil læse til lærer mod 3454 sidste år. Dermed fravælges uddannelsen af 480 studerende.

- Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at det skyldes det overgreb, politikerne valgte at gennemføre i foråret. Man valgte at gennemføre arbejdsgivernes krav til ny overenskomst.

- Med det ene formål at man efterfølgende kunne gennemføre en folkeskolereform. Det er ikke den måde, man gør læreruddannelsen attraktiv for unge mennesker, siger Anders Bondo Christensen.

I marts i år læste Anders Bondo Christensen en e-mail til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) op for lærernes tillidsmænd.

I e-mailen hed det, at han "for første gang vil stå i den situation, at han ikke vil kunne anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærer".

Anders Bondo Christensen føler sig ikke medskyldig i, at færre studerende søger ind på læreruddannelsen.

- Det føler jeg på ingen måde et medansvar for. Jeg skrev den 8. november til ministeren, at dét, man var i gang med, kunne have ganske alvorlige konsekvenser for folkeskolen, siger Anders Bondo Christensen.

- Jeg gjorde også opmærksom på, at det kunne have betydning for søgningen til læreruddannelsen. Det ser vi nu.

Kommunerne bør lytte til lærerne, så de ikke øger arbejdspresset med mindre forberedelse og mere undervisning, mener han.

- Hvis kommunerne bare øger arbejdspresset voldsomt på lærerne, er jeg ikke i tvivl om, at det ikke er en enlig svale, siger lærerformand Anders Bondo Christensen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip