Bondo overstråler Ziegler i troværdighed

Det viser en undersøgelse, som er gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 blandt 924 danskere i begyndelsen af denne uge.

Og den folkestemning kan blive guld værd for lærerne, når regeringen som forventet griber ind i konflikten, mener kommunikationsekspert og lektor ved Københavns Universitet, Klaus Kjøller.

»Meningsmålinger som denne påvirker politikernes vurdering af, hvad man kan skabe forståelse for i befolkningen. Jo stærkere lærerne står i det offentlige omdømme, desto mere må regeringen overveje at give dem indrømmelser, hvis regeringen griber ind i konflikten,« siger Klaus Kjøller til Ugebrevet A4.

Han pointerer, at selv om konflikten først og fremmest handler om arbejdstid og ansættelsesvilkår, så spiller hovedpersonerne i sagen en stor rolle for konfliktens udfald.

»Når forhandlerne i en så omfattende konflikt som denne her går ud på den store scene i tv foran hele befolkningen, har det meget stor betydning, hvem der står på scenen. Især for de mange mennesker, der ikke gider læse lange dokumenter, men får de fleste af deres oplysninger fra tv og andre nyhedskanaler,« siger lektoren.

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet vurderer, at Anders Bondo Christensen scorer point hos danskerne med sine udmeldinger.

»Bondo har spillet sine kort meget smukt. Han har pointeret, at for ham handler konflikten ikke om ussel mammon – altså om at få mere i løn. Den retorik passer perfekt til danskernes krisebevidsthed,« siger han til ugebrevet.

»Samtidig har Bondo pointeret, at han ønsker kvalitet i undervisningen og blot vil have anstændige arbejdsvilkår for lærerne. Begge dele er noget, danskerne har forståelse for,« påpeger Flemming Ibsen.

 

Dagens Gossip