Bondo står klar til forhandlinger i påsken

28/03/2013 12:37

BNB

Nyheder
Der er ikke aftalt nye møder med Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler Michael Ziegler på nuværende tidspunkt, men Anders Bondo Christensen står klar. »Jeg vil være i den kontakt med arbejdsgiverne, som er nødvendig. Lige nu befinder jeg mig i det sønderjyske, men jeg kan være i København i løbet af ganske få timer, og det vil jeg være helt indstillet på påsken igennem,« siger Anders Bondo Christensen. Forhandlingerne mellem de to parter brød mandag sammen, da forligsmand Mette Christensen som ventet kastede håndklædet i ringen og erklærede forhandlingsmulighederne for udtømte både for lærerne i kommunerne og underviserne i staten på blandt andet friskoler og produktionsskoler. Anders Bondo Christensen mener, at der nu skal »tænkes kreativt« for at nå en løsning inden 1. april. »Det er helt afgørende, hvis vi skal ud af den fastlåste situation, vi er i nu, at vi for det første prøver at tænke i nogle andre baner, men også at vi holder det for os selv, hvis der opstår en mulighed. Jeg tror ikke, der er nogen ide i at forhandle gennem pressen,« siger han og vil således heller ikke uddybe, hvad han mener med at tænke i »andre baner«. Han håber, at begge parter vil lægge sig i selen for at undgå, at lockouten bliver en realitet, men erkender, at det ser svært ud. »Det er klart, at når vi er i den situation, vi er i, så er risikoen overhængende for, at arbejdsgivernes lockout bliver en realitet. Men indtil vi når den 31. marts klokken 23.59, så må vi gøre, hvad vi kan. Der er ingen, der har glæde af den lockout, der er på vej. Der er kun tabere, hvis det bliver en realitet,« lyder det. Anders Bondo Christensen peger dog på en simpel løsning på konflikten: »KL og Moderniseringsstyrelsen kan jo så sent som 31. marts vælge at trække lockoutvarslen tilbage, og hvis de gør det, så er jeg helt sikker på, at alle lærere møder på arbejdet som planlagt,« siger han.

Mest læste i dag

Der er ikke aftalt nye møder med Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler Michael Ziegler på nuværende tidspunkt, men Anders Bondo Christensen står klar.

»Jeg vil være i den kontakt med arbejdsgiverne, som er nødvendig. Lige nu befinder jeg mig i det sønderjyske, men jeg kan være i København i løbet af ganske få timer, og det vil jeg være helt indstillet på påsken igennem,« siger Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne mellem de to parter brød mandag sammen, da forligsmand Mette Christensen som ventet kastede håndklædet i ringen og erklærede forhandlingsmulighederne for udtømte både for lærerne i kommunerne og underviserne i staten på blandt andet friskoler og produktionsskoler.

Anders Bondo Christensen mener, at der nu skal »tænkes kreativt« for at nå en løsning inden 1. april.

»Det er helt afgørende, hvis vi skal ud af den fastlåste situation, vi er i nu, at vi for det første prøver at tænke i nogle andre baner, men også at vi holder det for os selv, hvis der opstår en mulighed. Jeg tror ikke, der er nogen ide i at forhandle gennem pressen,« siger han og vil således heller ikke uddybe, hvad han mener med at tænke i »andre baner«.

Han håber, at begge parter vil lægge sig i selen for at undgå, at lockouten bliver en realitet, men erkender, at det ser svært ud.

»Det er klart, at når vi er i den situation, vi er i, så er risikoen overhængende for, at arbejdsgivernes lockout bliver en realitet. Men indtil vi når den 31. marts klokken 23.59, så må vi gøre, hvad vi kan. Der er ingen, der har glæde af den lockout, der er på vej. Der er kun tabere, hvis det bliver en realitet,« lyder det.

Anders Bondo Christensen peger dog på en simpel løsning på konflikten:

»KL og Moderniseringsstyrelsen kan jo så sent som 31. marts vælge at trække lockoutvarslen tilbage, og hvis de gør det, så er jeg helt sikker på, at alle lærere møder på arbejdet som planlagt,« siger han.