Bondo vil »bruge kreativitet« for at undgå konflikt

Skrevet af BNB

26/03/2013
Vurderingen kommer fra lærernes formand efter tirsdagens møde i Lærernes Centralorganisations forretningsudvalg, hvor Anders Bondo Christensen orienterede om de seneste dages forhandlingssammenbrud. »Jeg vil helt frem til den 31. marts klokken 23.59 prøve at bruge den kreativitet, jeg er i besiddelse af, i forhold til at finde gode løsninger. Jeg har ingen masterplan lige her og nu, men jeg vil tænke videre. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå den her konflikt, også selv om det lige nu ser meget håbløst ud,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau. Spørgsmål: Hvad er sandsynligheden for at afværge konflikten? »Hvis man bare kigger på det udefra, er den ikke stor. Jeg mener, at den største chance er, at alle indser, at en konflikt ikke har nogen vindere, kun tabere,« siger Anders Bondo Christensen. Han fortæller, at lærerne og Kommunernes Landsforening (KL) ikke er i dialog på nuværende tidspunkt. »Vi er ikke i kontakt med arbejdsgiverne. Jeg tror, at alle, der har været en del af sådan et forhandlingssystem, er klar over, at når der er erklæret et forhandlingssammenbrud, så skal der på en eller anden måde være lidt luft i systemet, før man kan begynde at præsentere nye tanker og vurdere nye muligheder. Jeg tager det ikke som noget krisetegn, at der ikke er kontakt nu,« siger han. Spørgsmål: Kan du finde på at ringe til Michael Ziegler (KLs chefforhandler, red.) henover påsken? »Det kan jeg bestemt godt finde på. Hvis vi overhovedet kan se, at der er nogen ny vej i forhold til den situation, vi står i nu, så skal den afprøves,« siger Anders Bondo Christensen.

Mest læste i dag

Vurderingen kommer fra lærernes formand efter tirsdagens møde i Lærernes Centralorganisations forretningsudvalg, hvor Anders Bondo Christensen orienterede om de seneste dages forhandlingssammenbrud.

»Jeg vil helt frem til den 31. marts klokken 23.59 prøve at bruge den kreativitet, jeg er i besiddelse af, i forhold til at finde gode løsninger. Jeg har ingen masterplan lige her og nu, men jeg vil tænke videre. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå den her konflikt, også selv om det lige nu ser meget håbløst ud,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Spørgsmål: Hvad er sandsynligheden for at afværge konflikten?

»Hvis man bare kigger på det udefra, er den ikke stor. Jeg mener, at den største chance er, at alle indser, at en konflikt ikke har nogen vindere, kun tabere,« siger Anders Bondo Christensen. Han fortæller, at lærerne og Kommunernes Landsforening (KL) ikke er i dialog på nuværende tidspunkt.

»Vi er ikke i kontakt med arbejdsgiverne. Jeg tror, at alle, der har været en del af sådan et forhandlingssystem, er klar over, at når der er erklæret et forhandlingssammenbrud, så skal der på en eller anden måde være lidt luft i systemet, før man kan begynde at præsentere nye tanker og vurdere nye muligheder. Jeg tager det ikke som noget krisetegn, at der ikke er kontakt nu,« siger han.

Spørgsmål: Kan du finde på at ringe til Michael Ziegler (KLs chefforhandler, red.) henover påsken?

»Det kan jeg bestemt godt finde på. Hvis vi overhovedet kan se, at der er nogen ny vej i forhold til den situation, vi står i nu, så skal den afprøves,« siger Anders Bondo Christensen.