Bonnichsen: Unge radikaliseres i fængsler

Det er ikke overraskende, hvis den 22-årige formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein, er blevet radikaliseret i fængslet. Der findes flere fortilfælde fra internationale terrorsager.

Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, som er tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste.

- I fængslet har de indsatte tid til at drømme. Her kan det være fristende at hengive sig til at være deltager i en hellig krig. Se bare på briten Richard Reid, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Han henviser til den britiske "skobomber" Richard Reid. Han forsøgte 22. december 2001 forgæves at detonere sprængstof i sine sko på American Airlines afgang 63 fra Paris til Miami.

Som ung småkriminel konverterede Reid til islam. Han blev radikaliseret og trænede i Pakistan og Afghanistan, hvor han blev medlem af den militante islamistiske organisation al-Qaeda.

Hans Jørgen Bonnichsen henviser til, at de to brødre Said og Cherif Kouachi, som i Paris angreb det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, også blev radikaliserede. Det skete såvel i en lokal moské som i fængslet.

Det undrer ikke den tidligere PET-chef, at Omar Abdel Hamid El-Hussein, slap under PET's radar, selv om de var opmærksomme på ham.

- Selv om man er registreret hos PET, har man ikke PET's fulde opmærksomhed. Hvis PET skulle følge alle døgnet rundt, ville det kræve mindst 30 mand i døgnet pr. mand. Det har PET simpelt hen ikke mandskab til, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip