Bordinggaard forudser landsholds-comeback til Bendtner

Med to uger til den afgørende VM-kvalifikationskamp mod Italien i Parken, spøger Bendtner nu i kulissen til et landsholdscomeback.

Onsdag spillede angriberen så 120 minutter for Arsenal i sejren over West Bromwich i Capitol One Cup.

Keld Bordingaard kender både Morten Olsen og Nicklas Bendtner fra sin tid omkring landsholdet. Og ifølge den tidligere assistenttræner er der på baggrund af onsdagens indsats nu en reel mulighed for, at den kontroversielle angriber er med i oktobers måneds landskampe.

- Det er et stort dilemma, men hvis det var min beslutning, ville jeg seriøst overveje at udtage ham. Nicklas Bendtner er den eneste danske angriber med et reelt internationalt potentiale. Alternativerne har haft mere end et halvt år til vise Morten Olsen, at de var værd at satse på, men den mulighed har de ikke formået at gribe. Derfor er Bendtners vej til landsholdet kort, siger han.

Morten Olsen proklamerede tidligere på ugen, at spilletid er et absolut must, hvis Bendtner igen skal i betragtning til landsholdet. Og selvom én kamp ikke emmer af meget, så er kravet om spilletid nu indfriet, og vejen er banet for et comeback.

Landsholdet har de seneste år haft en lang historik med landsholdspillere, som i deres klub enten var på bænken eller helt ude i kulden. Derfor mener Keld Bordingaard, at Bendtner er et realistisk bud på et af de navne, som Morten Olsen tirsdag hiver op af hatten til kampen mod Italien.

- Under normale omstændigheder vil det være for tidligt for Bendtner, men hvis Morten Olsen havde modet til at udtage Rasmus Falk, der med begrænset erfaring og kampform startede inde mod Malta, så er det da klart, at Bendtner er aktuel - også selvom Italien er en noget anden størrelse, siger Bordinggaard, der dog understreger, at det er et dilemma, landstræneren står over for.

Nicklas Bendtner var også i truppen til Premier League-opgøret mod Stoke i søndags, men her måtte han se hele kampen fra bænken, inden han onsdag fik comeback for Arsenal og både lagde en målgivende aflevering og scorede på holdets første forsøg i straffesparkskonkurrencen.

Angriberen spillede sin seneste landskamp i november 2012. I 55 landskampe er Bendtner noteret for 22 mål.

Danmark møder fredag den 11 oktober Italien i Parken. Tre dage senere gælder det Malta ligeledes i Parken. Begge kampe skal vindes, hvis drømmen om VM skal holdes i live.

 

Dagens Gossip