Borger i Boston: Glad for at det er slut

"Vi fik ham".

Med disse få ord fra borgmesteren i Boston blev flere dages frygt og angst erstattet af spontane jubelscener blandt borgerne i Boston.

Mary Sullivan, der bor i Watertown, var blandt de mange Boston-borgere, der brød ud i ekstage, da politiet bekræftede anholdelsen af den 19-årige formodede bombemand, Dzhokar Tsarnaev.

- Jeg er glad for, at det er ovre. Byen og borgerne har været igennem enorm stor smerte som konsekvens af de irrationelle beslutninger taget af disse to unge mænd, siger Mary Sullivan til tv-stationen CNN.

Ud over Dzhokar Tsarnaev formodes det, at hans 26-årige storebror stod bag angrebene under Boston Marathon og MIT. Storebroderen døde under skudveksling med politiet fredag.

Den 19-årige mand blev anholdt natten til lørdag dansk tid, efter han havde barrikaderet sig i en båd på en trailer, der stod i en have bag et hus i Boston-forstaden Watertown.

Her blev han belejret af tungt bevæbnet politi.

I flere dage har Boston oplevet nogle surrealistiske dage efter de to angreb.

I forsøget på at fange de formodede gerningsmænd, bad politiet borgerne i Boston om at blive inden døre, ikke lukke døren op og vise utrolig stor agtpågivenhed.

Desuden blev der afspærret for alle andre køretøjer ind og ud af Watertown.

Myles Marcus, studerende fra Berklee College of Music, sagde, at han med stor iver brød ud i jubelscener sammen med de mange andre borgere.

- Vi har alle holdt øje med fjernsynet, computeren, liveopdateringerne siden hele denne situation brød ud, siger han til CNN.

- Jeg føler en utrolig lettelse. Jeg føler, at jeg nu kan gå tilbage til skolen og føle mig sikker.

På twitter var det også tydeligt at mærke politiets høje humør i kølvandet på anholdelsen af Dzhokar Tsarnaev.

- FANGET! Jagten er ovre. Søgningen er slut. Terroren er over. Og retfærdigheden har sejret. Den formodede gerningsmand er varetægtsfængslet, skrev politiet på deres twitterprofil.

På trods af at Boston politi selv var lettede, opfordrede de dog folk til at vise deres jubel på en mere rolig måde.

- Venner, gør os en tjeneste. Hvis I vil takke os, så gå hjem.

CNN rapporterer, at den 19-årige mand er i live, men har brug for lægehjælp. Hans kvæstelser kendes endnu ikke.

/ritzau/CNN

 

Dagens Gossip